tiistai 24. syyskuuta 2013

Verantamme...

No niin, viikko lähtenyt käyntiin no, vaihdellen. Mutta onneksi on tuo raksa, jossa ei tarvitse miettiä yhtään ikävää asiaa, vaan saa olla ihan omissa oloissaan, omissa pienissä puuhissaan! Ja mieli lepää :) 
Syksy tuli sit lopulta viimoineen ja kylmä tuuli pohjosesta puhalti meidänki hyvin muutenki tuulettuneeseen kotiimme. Hyytävää.. Alkuviikosta olemme edistyneet sen verran, että yläkerta on jo isommassa makkarissa saanut levyä pintaan ja portaikon katto on levytetty kuin myös. Myös hirsiseinä on alkanut muodostua ja se on ihana <3 Laitan kuvia siitäkin sitten myöhemmin. Aloitin tänään maalaamaan keittiön ikkunoita. Maalasin kertaheitolla kaikkien neljän ikkunan viimeiset lehdet, joten säästän ajassa nyt jonkin verran. Alkaa todellakin kyllästyttää se touhu. Mut vikat isot ikkunat! 

Mutta itse verantaamme. Se on ollut ihanin huone vanhoissa rintamamiestaloissa ja juuri osaksi niiden vuoksi ihastuinkin aikoinaan näihin taloihin. Aluksi en olisi halunnut, että siihen saa tehdä mitään muutoksia, mutta mieli muuttuu ja monta ideaa poukkoilee päässäni. Suurin muutos tähän huoneeseen on ehkä se, että meillä siitä tulee täysin lämmin huone. Ennen se on ollut kylmä ja se tuntuikin jaloissa, kun talvella sinne ekan kerran astelimme asuntonäyttöön. Mutta me teemme siitä mukavan lämpimän huoneen. Tässä hieman kuvia sen muutoksista. Veranta on muutes ainoa huone, jossa ei ole tapahtunut yhtikäs mitään purkuvaiheen jälkeen. Miksi? Siksi, että odotamme uusien ikkunoiden saapuvan. Uusi ulko-ovi on myös tilattu, mutta se ei ole ollenkaan SE unelmien ovi, mutta söpö pikku (iso) kranssi hukuttaa oven valkoisuuden alleen. Kyllä, minä sanoin, että valkoisuuden. Ehkä mä saan duunattua senki oven ihan siedettäväksi. Eihän se siis pahan näkönen ole, mutta niin... Mutta eihän se pysty kilpaile sen unelmien oven kanssa koskaan...Ehkä...Mutta tässä pari hassua kuvaa verannastamme..


Tässä veranta tyhjennettynä ja sormipaneelit jo irrotettuina. Ikkunat ovat ihanat ja osan aionkin hyötykäyttää sit ihan johonkin muuhun tarkoitukseen, mutta siitä sitten joskus myöhemmin lisää. Talon sisälle nämä eivät kuitenkaan pääse, vaan ihan ulkoruokintaan joutuvat...


  Tässä huonetta on purettu jo asteen verran enemmänkin. Väliovikin on jo irroitettuna paikoiltaan.


     Tässä vanha ulko-ovemme, joka ei onneksi jää siihen. Ja tässä oli joskus tosiaan väliovi. Laudatkin olisi valmiina, mutta lähtevät uuden tieltä..

Tässä on muutes kuva ihan alkuvaiheessa, kun sormipaneelitkin oli vielä paikoillaan. Nämä olisin ihan aluksi halunnut heittää ja sanoinkin, että mitä vaan tapahtuu, niin ne jää, mutta huh, onneksi mieleni muuttui. Ne on ihan kauheat ja haisivatkin kauhea pahalta. Veen fillari oli hetken sisällä säilössä. Pakastin jäi vanhoilta asukkailta. Meillä sinne ei kuiteskaan tule pakastinta vaan jotain ihan muuta <3

Tämä kuva on verannan lattian alta. Kylmä tila, mutta, mutta siellä oli kaikkia kivoja aarteita. Kokonaan emme ole sitä vielä tutkineet, otan sen sit, kun lattia puretaan. Noita ihania luutia oli vanha mummu tehny useamman, yhden jätimme meille, muut lahjoitimme. Tämä yksi nojaa tällä hetkellä mökin (leikkimökin) kaidetta vasten :)



Tällaiset aarteet löytyivät lattian alta. Olin jo aivan halitoissani siitä, että etsimäni sukset löytyisivätkin omasta kodista, mutta ei. Ne ei olleetkaan yhtään sellaiset, kuin odotin. Siispä ne löysivätkin uuden kodin vanhempieni luota. Isä ainakin tykästyi niihin, hyvät mettäsukset. Saivat siis hyvän uuden kodin Kainuusta :)



Myös tämä harrastus oli laitettu lattian ja seinän väliin talteen. Noh, muutama kiekko, mikä mennää hukkaan ;) Myös tuo vanha retkikeitin löytyi sieltä.

Verannasta on otettu myös kattopaneelit pois, mutta siitä meillä ei taidakkaan olla kuvaa, mutta muuta sen kummempaa siinä ei olekaan tapahtunut. Kaunis, aurinkoinen huone kesällä. Kahtotaan tuleeko sunnuntaina mukanamme iki-ihana lankkulattia sinne...Verantoon tulee myös todella vanha puuovi ja jos mittojensa puolesta mahtuu, niin aulan ja verannon väliselle seinälle tulisi myös ikivanha ikkuna, jonka olen reissuiltani kotia kuskannut ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!