perjantai 27. syyskuuta 2013

Pala kellaria

Perjantai, tuo viikonpäivistä odotetuin, sillä viikonloppuna saa hengähtää tai jotkut saa. Me raksataan, jotta joskus mekin saatas istahtaa.Kävin nopeaa maalaamassa viimeseen kertaan takimmaiset ikkunan lehdet keittiöstä ja huomenna maalaan sit ne keskimmäiset ja ite ikkunan pokat. Päivän aikana vierashuone oli saanut ulkoseiniltä levyt pintaan ja länsisiipi oli osaksi levytettynä kuin myös. Huoneet näytti todella paljon tilavammilta! Vau sanon minä! En olisi ikinä uskonut, että ne näyttää jo pelkällä levypinnoituksella noin hyvältä! Piti ihan huokasta syvään! Meidän koti alkaa näyttää jo joltain, eikä ole enää se haiseva kolo, jota suurinpiirtein jokainen siellä käynyt kauhistelikin. Kuvakollaasia tulossa myöhemmin ;)

Ajattelin palata takaisin todellisuuden pariin ja kurkistaa takas kellariin. Etana-dynamiitti on alkanut pikkuhiljaa etanan vauhtia tehoamaan.Yksi  kivi on kuulemma jo halennut.Edelleen siis ootetaan. Mutta kellarin pääty on ollut valmiina jo styroksie ja lattialämmityksen laittamista pitkän aikaa. Siellä näyttää nyt tältä tällä hetkellä...

Tuolla häämöttää siis kelllarin perimmäisin nurkka, jonne minä en saa hivuttautua sisutusjuttuineni ollenkaan, sillä sehän oli meidän isännän oma peherrysnurkka. No, sen verran olen näppejäni siellä aikonut näyttää, et olen virkannut sinne maton. Mustan, ja se kelpuutetaan kuulemma sinne kyllä. Mutta muutoin se jää kokonaan hänen omaksi tehtäväkseen. Jännityksellä odotamme mitä tuleman pitää. Vaikka itsellä onkin pari aavistusta ja se yksi aavistus osui ja uppos ja olohuoneessa töröttää puolihuonetta täyttävä laatikko? Arvaatte varmaan mikä.
Tuossa edessä näkyy punaiset karmit. Siinä oli ennen öljykattila, joka on nyt uudessa kodissa. Se olikin oma lukunsa saada ylös ja ulos kellarista. Mun pahin painajainen, mutta onneks mulla on vahva hellu, joka sai sen raahattua ulos erään avuliaan herran kanssa. Painoi vaan reilut kolmesataa kiloa. Eli kevyt kuin mikä! Öljykattilan tilalle tulee nyt toinen vessa.  Tai toinen vaihtoehto on, että veski tulis kellarin käytävälle. Kattotaan kumpi ehdotus tuntuu paremmalta.

Tällainen kasa puuta oli siellä hupinurkkauksessa. Muutama puu ja muutama samanmoinen löytyy meiltä ulkoa. Huoh! Nämä on kuletettu nyt entiseen pottukellariin, joka meillä on nyt puuvarastona ja toimii myös pienempänä tavaransäilytyshuoneena, mutta pääosin puuvarastona.

Tässä kuvassa on lattia kaivettu ja kattokin on puhistettu puruista. Iso urakka siis takanapäin.


Tässä taas on se entinen öljykattilan huone purettuna ja puhistettuna ja enää puuttuu vaan se betoniauto...

Tässä kokonaiskuva perähuoneesta. Tässä kuvassa on jo voitonmakua!

Hassua, haaveilin kellarissa omiani ja mikäs se siinä seinällä oli?! Sydän :) Tuon voisi  melkein heittää tuohon, sillä se oli ehkä suloisin näky koko siivottomassa kellarissa. Minulla oli tapana laittaa siihen myymäämme kotiin joka huoneeseen erilainen sydän. Ostin aina eri materiaalista tehdyn sydämen, minkä löysin reissuiltani. Aluksi ne tuli aivan huomaamatta, mutta sitten joku sanoi, että hauska tuo sydänteema, kun se jatkuu läpi koko talon ja sitten huomasin, että totta, ja aloin etsiä erilaisia sydämiä ihan tositarkoituksella :) Ja sitten löysin tämän meidän kotoa! <3

Tässä on meidän tuleva kodinhoitohuone ja mun ikioma remppahellu. Hän varmasti ilahtuu päästessään kuvakollaasiin mukaan, mutta tässä huomaatte miten matala huone on ollut aikaisemmin, ja syy siihen, miksi olemma päättäneet kaivaa lattiaa hieman alemmas. Tämä huone on toiminut ennen suihkuna. Ennen ihmiset ovat olleet vissiin hieman lyhyempiä kenties? Mutta ihana tikkurilan värikartta jatkuu myös näissä tiloissa...

Tässä on alettu poistaa yhtä kodinhoitohuoneen seinistä. Ei ollut maailman helpoin homma ei.

Tämä muuripata oli ennen toiminut saunatiloissa, mutta minä raahasin sen ylös ja siitä tulee ensi kesänä mun kukkapurkkini. Pitänee miettiä miten saan tuon kauhean väriraidan pois tuosta suuaukosta. Ideoita?Saa soittaa!


Nyt on myös kodinhoitohuoneen lattia jo melkein kaivettuna...

Tässä on kellarin vanha sauna, josta tulee meidän kakkossauna. Mut ei ole ihan heti listalla, vaikka lattialaatat onkin jo valmiina :) Ykkössaunamme tulee siis ulos. Sitä EN malta odottaa!

Tässä vielä kuva öljykattilan huoneesta edestäpäin...

Tässä kuva samasta kohin saunaa hieman jo purettuna. 

Tässä kohin oli ennen lauteet, mutta nyt ne on jossain polttopuuna. Tuon mustan seinän päällä oli ennen paneelit, jotka oli ihan märäntöjä. 

Tässä vielä kuva siitä, miten punainen paholainen alias öljykattila nostettiin ylös ja ulos. Osa kellarin portaista piti purkaa, jotta kattila saatiin hinattua taljalla ylös asti sentti sentiltä. Mutta sitä piti kantaa käsin ensin monta metriä portaiden päähän. Muutaman hikipisaran ja kirosanan se taisi vaatia, mutta meillä ei ollut luovuttajia!

Tuossa on pala kellarin portaikkoa. Suloinen sekamelska vai mitä?;)

Mutta sellainen on meidän kellari tällä hetkellä. Ja kyllä, me aiomme saada sen joskus valmiiksi. Minä odotan innolla, että pääsen maalaa seiniä sinne. Sinne tulee täysin valkoinen maali. Ei mitään sävyä seiniin, vaan maalarin valkoinen. Valaistus on myös otettu huomioon ja kattoon tuleekin kovasti spotteja, koska ikkunat on todella pienet, niin luonnonvaloa emme voi kauheasti hyödyntää tuossa osassa taloamme.

Ja pieni väripilkku vuokrakodistamme. Yksi ihanin syksyn merkki on kurpitsat! Ihastuin niihin Amerikassa asuessani kovasti, sillä pellot oli niitä valtoimenaan ajettaessa vuorille. Mutta koska tilaa ei meillä ole yhtään ylimäärästä tällä hetkellä, päätin ostaa tänä vuonna vain ihan pieniä kurpitsoita. Ja sain hullun idean niistä söpöliineistä, ehkä koetan kasvattaa niitä ensi vuonna myös itse!


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!