torstai 12. syyskuuta 2013

Kellari, tuo ihana,vaivaa tuottava kellarimme

Meillä on kellari, joka on tuottanut päänsärkyä ja ahdistusta miltei koko sen ajan, mitä olemme sen omistaneetkin. Eli toukokuun puolesta välistä asti. Kellarin vaiheet ovat olleet moninaiset. Välillä olemme päättäneet lyödä sen tukkoon ja kulku ulkokautta. Se vaihe jäi. Sit ajattelimme maalata sen seinät ja jättää lattian.Sekin vaihe jäi. Välillä päätimme jättää koko kellarin hamaan tulevaisuuteen, mutta se vaihe jäi ennenkaikkea pois. Minua suorastaan puistatti ajatus siitä, että se kauhea ummetuksen lemu tulvisi kellarin portaita pitkin sisällä. Huh. No, ongelma ratkes, kun saimme tutustua naapureiden laitettuihin kellareihin ja kellarikärpänen iski sitten meidänkn residenssiin. Siispä saimme hieman apua kellarin lattian kaivantaan ja nyt se on tulevaa kodinhoitohuonetta ja kakkossaunaa vaille valmis lattialämmitystä varten. Ja pakko sanoa, että hyvälle näyttää! Oli vaan ahkeria talkoolaisia apuna, kiitos siitä heille ja ennen kaikkea ihanalle raksamyyrälleni, joka huhki tuntitolkulla kellarin lattian parissa. Minä lapioisin taas säkkitolokulla purua katosta ja näin ollen saimme hetkellisesti lisäkorkeutta myös kellariin. Mutta, koska kaikkien vanhoissa taloissa tuntuu tulevan takapakkia, myös meidänkin raksalla sitä tuli. Nimittäin kaksi hirvittävän suurta kiveä, jotka tupsahtivat esiin lattiaa kaivettaessa. No se selittääkin entisen pottukellarin edessä olevan epätasaisen lattian.

Hämärässä kuvattu päänsärky numero 1

Päänsärky numero 2
Tuossa ne siis ovat. Kaksi valtavaa lohkaretta. No, onneksi ehtivä mieheni selvitti tämänkin ongelman ja haettiin kaupasta etanadynamiittia. Joo, saattaa kuulostaa hurjalta, mutta ei, tarkoituksena ei ole räjäyttää koko tupaa taivaan tuuliin, vaan porata reikiä kiviin ja laittaa dynamiittia sinne ja yönaikana kivi on kuulemma joko lohjennut tai ainakin pehmennyt, ja helppo siirtää auringon valoon. Hmm..saapa nähä. Tuloksia sitten myöhemmin. Huikeaa jos toimii, mutta niin purkin kylessä kovasti luvattiin.

Tässä kuvia kellarista noin muutoin. Siitä mistä lähettiin ja sinne minne edettiin. Ihan vimosinta sileintä lattiaa ei ole viel kuvattu, mutta tässä näette mitä tarkoitin päänsäryllä...

Tässä se oli ihan ekkana..

Tässä nurkkaus lähempää. Paljon työkaluja ainakin...
Myös kellarissa oli käytetty rohkeasti voimakkaita värejä..

Tässä on lattia jo kaivettu..
Ja näissä on kellarin katon lapioituja puruja...
No niin. Siinä se rumilus on. Tän hetkiset kuvat siis puuttuu, mutta nämä oli lähtökohat. Kyllä siinä muutama hikipisara on vuodatettu ja ähinää ja puhinaa on ehkä kuulunut kellarista. Mutta kaikki nuo vaiheet on ohi ja pahin on ehottomasti takana kaikkialla muualla paitsi entisessä suihkussa ja vanhassa saunassa. Mutta kunhan ekkana saa nuo kivet pois, niin siitä voimme taas jatkaa. Mutta hyvä siitä tulee. Hieman pitänee vain sutia maalia pintaan ja ne ihanat laatat, jotka olemme valinneet lattialle, muuttaa ulkonäköä kovastikkin! Kunpa vain malttas oottaa, että ne on siellä lattiassa eikä laatikoissa olohuoneessa.Mutta hiljaa hyvä tulee, eikö:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!