sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Keittiö

Sieltä se sade tuli sittenkin. Koko viikonlopun kastellut meitä, mutta sitä kait se syksy oikeasti on. Kerettiin vaan tottua aurinkoon, niin tätä hieman nihkeä ottaa vastaan. Viikonloppuna ei raksalla ole tapahtunut juurikaan mitään. Kävin maalailemassa ikkunoita ja aloitin uusia hiomalla. Koska yläkerran katto on kokonaan nyt eristetty, niin olemme tuumailleet sinne paneelivalintoja. Päätimme sittenkin ottaa sellaisen leveän sileäpintaisen, kun se ei nyt sittenkään ollut meidän vaihtoehto, minkä löysin perjantaina. Totta, että tämä nykyinen ykkönen näyttää enemmän laudalta, ei tosin vanhalta, mutta se ei oikeastaan enää haittaakkaan. Alakerran kattoon tulee kuitenkin lautakatto.

Eilinen oli hirsien hakureissu vol 2. Se eka meni ihan puihin, kun hirret oli tosiaan ihan lahoja. Mutta nämä kaunokaiset ovat upeita! Ei kuitenkaan saatu yläkerran hirsiä samaan kuormaan, joten joudutaan tee joku kerta uusi reissu. Siihen meneekin koko päivä, kun matkaa on useampi sata kilometriä, mutta kannatti! Ja voihan olla, että haaveilemani verannon lankkulattia lähtee sieltä mukaan myös. Ehdin jo hivellä niiden lankkujen pintaa sydän sykkyrällä <3

Mutta tässä hieman ensimakua siitä, mitä toimme...

Olkkarin ja keittiön väliseinä
Kyllä noilla kelpaa kehuskella. Saapa nähä onko meillä maanantaina hirsiseinä vai ihailenko niitä edelleen lattialla pinossa. Kummin vaan, meillä on vihdoin ne hirret, mitkä on tuottanut niin paljon päänsärkyä!

Mutta itse keittiöön. Keittiö meillä tulee entisten asukkaiden olkkariin, tai mikä lien makkari ollut. Taitaa olla ehkä enemmänkin makkari..Mene ja tiedä. Mutta tähän huoneeseen tulee meidän länsisiipi ja yksi suurimmista muutoksista myös. Tässä kuvia eri vaiheista...



Tässä on se seinä, joka on purettu ja johon tulee hirret ja ne ihanat pariovet. Kiikkustuoli on löytöni jokunen vuosi sitten Kuhmon rompetorilta. Ostin sen 4,50 eurolla. Hah, melkein ilmainen ja aivan syötävän ihana!






                Tässä on se sivu, jossa on se piikattu palomuuri. Siihen meillä tulee hella ym.




Tuossa yläpuolella olevassa kuvassa on aukinaista kattoa. Siinä on ollut kaikkea pahvia, muovia, PALJON purua ja sun muuta. Meillä tulee siihen kunnon lattia eli uutta kattoa keittiöön ja lisätilaa isoon makkariin.



Tässä keittiön päätyseinä, jonka aukasimme, ja jonne tuli se länsisiipi. Tapettia oli ainakin 7 eri kerrosta. Olipas vaan hauska nähä mikä on ollut milloinkin muotia ja miten mieli on vaihdellut vuosien varrella. Joistakin huomasi heti, että miksi tapetti oli vaihtunut, sillä joihinkin kerroksiin oli lapset piirrelleet mustekynällä omia taideteoksiaan ;) Pöytä ja tuolit tulivat talon mukana, mutta löysivät uuden kodin tuttavan luota.


Tällainen kuosi oli ollut joskus ja pakko sanoa, että siinä oli sitä jotain :)


Tässä on pudotettu katosta puruja lattialle eli muutama lapiollinen on huhkittu ennen kuin loppu tuli...

Tässä on ulkoakäsin seinä poistettu, joten tuuletus pelas hetken ihan hyvin...


Tässä on länsisiiven pohjaa. Lattia puuttuu vielä. Tänne tulee siis meidän kaksi metriä pitkä ruokapöytämme. 


Tässä jo melkein eristettynä.

Yritin etsiä kuvia siitä, miltä se näyttää just nyt, mut en vaan löydä. No, toinen kerta sitten. Mutta semmonen keittiö meille. Ikkunoita en ole edes aloittanut maalaamaan vielä, mutta ne olis sitten seuraavaksi,kun vierashuone on valmis. Sit ei olekaan enää isoja ikkunoita jälellä.

Mutta se siitä keittiöstä hetkeksi. Päivitän lisää, kun alkaa tapahtumaan taas jotain suurempaa sillä saralla. Mutta tässä hieman jotain mitä olen duunaillut omaksi iloksi,kun alkanut tylsistyttää muut hommat raksalla...


Tässä on se ihanuus, minkä tilasin netistä. Se oli se kauhean blig bling ja kimalteli oikein kunnolla, joten päätin sittenkin sprayata sen valkoiseksi. Ja on melkein valmis. Vielä yhteen kertaan laitan maalia ja sit se on valmis seinälle, tai laatikkoon tässä osoitteessa. Se on aika kiva. Tykkään.

Ja sit sain vihdoin valmiiksi nämä, josta jo mainihinkin aikasemmin.

Elikkäs helmethän niistä sitten tuli. Tosin ainakin puoltoista metriä pitkät. Koristaa tällä hetkellä meidän olkkarin seinää. Meillä ei ole yhtään taidetta seinällä, eikä varmastikkaan tule, joten suosin mieluummin tällasta. Ja kun tulee inspis, niin se on sitten toteutettava. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!