perjantai 20. syyskuuta 2013

Portaikko ala-aulan kera...

No niin. Eilinen episodi sit vain jatkui tänäänkin. Kun eilinen läksytys tän miespuolisen myyjän osalta ei riittänyt, sain tännään puhelimessa sitä herkkua lisää. Ja koska nyt ei riittänyt se, että vain minä olin se idiootti tässä tarinassa,haukkui hän miehenikin samalla kertaa. Sit mulla naps, napsahti. Me vaan mentiin tilaa ulko-ovia, ei muuta! No, lopputulos kaikkiin ykstityiskohtiin menemättä on nyt se, että lompsin kilpailevaan firmaan ja tilaamme ovet sieltä. Mietimme nyt, että haluammeko sittenkään enää sitä ovea, joka muistuttaa meitä aina tästä dorkasta vai löydämmekö jotain ihan muuta? Ja joo, löysin. Kakkosvaihtoehto on täysin erityyppinen, kuin se mitä olin alunperin suunnitellut, mutta varsin mielenkiintoinen vaihtehto sekin. Siinä ei ole ikkunaa, mutta oven vieressä on iso ikkuna, joten se ei välttis haittaa. Mutta saa nähä. Ootellaan alkuviikkoon ja kahtellaan miten käy! Mutta sen voin kertoa, että tämä myyjä, joka oli muutes mies, oli ihan paras! Hän jaksoi kertoa juurta jaksaen kaikki asiaan liittyvät yksityiskohdat ja melkein kädestä pitäen opasti miten oven mitat otetaan ja todella ystävällisesti jaksoi kuunnella minun toiveeni ja pahoitteli, että joudun odota kun hän etsi jotain tietoa, mikä ei heti ollut käden ulottuvilla. Kävelin hymyssäsuin ulos sydän sykähdellen hyvästä palvelusta ja ilmoitin miehelleni hänen firman saunailtaan, että me ollaan löydetty ovet ja ihana myyjä :) Ja kyllä, hänet löytää Bauhaussista :) Vink vink ;)

Mutta se siitä vuodatuksesta. Meillä sataa. (Murinaa)No, toisaalta, ei kait se haittaa, kun on länsisiipi siinä pisteessä, ettei vesi pääse sada sisään. Joten antaa tulla. Mut kohtuus kaikessa.. Tänään ei mun osalta tapahtunut raksalla muuta kuin vika kerros maalia vierashuoneen toiseen ikkunapariin. Sit enää ne toiset ikkunat ja vierashuonekkin on valmis. Yläkerran katto on nyt kokonaan toiseen kertaan eristetty. Ja niin, taisin muutes löytää sen melekein vanhaa vastaavan paneelin sinne yläkerran kattoonki Bauhaussista! Pitää viel näyttää sitä toiselle, et kumpaa hän haluaa sinne. Joten voin huokasta senkin asian suhteen. Huippua!

Mutta hieman lisää tutustelua meidän tulevaan kotiin. Tänään vuorossa portaikko ja ala-aula. Aluksi mietin, että olisinkin halunnut säilyttää portaikon puolipaneelin, mutta se oli sitä ensihuumaa se. Mitä pidempään talo on ollut meidän hallussa, sitä vahvemmin minulle on kasvanut tunne, että  mieheni on oikeassa, paneeli saa lähteä ja lähtihän se ;) Ja en kadu!

Tässä aulaa ja portaikkoa on alettu purkaa..
Lisää kuvateksti


Tässä näkyy aula ja portaikko ihan alussa. Nuo hirveät ovet on nostettu hetimiten pois paikoiltaan ja ne on matkalla kaatopaikalle. Tuo jäänsininen portaikko johtaa kellariin. Siihen ei enää tule ovea. Se jää auki ja oviaukko tehdään suuremmaksi. Portaat on oikeasti lautaportaat, mikä oli pieni ylläri meille, sillä ne näytti ihan levyportaille.Mutta se oli positiivinen ylläri. Me vain poistamme tuon kauhean maton ja hionnan jälkeen maalia pintaan ja meillä on ihanat 17 porrasta :) Tuohon vasemmalle seinälle portaitten alussa tulee uusi ikkuna, joka antaa kuin myös valoa aulaan. Siitä olen innoissani. Siihen yläpuolelle tulee pistorasia,joten saan kivasti vaikka tunnelmavalot siihen laitettua. Myös olkkariin menevä ovi poistettiin ja oviaukosta tuli iso kulkuväylä aulan ja olkkarin välille. Myös vanhasta kodista tuotu hirsi on siinä tukemassa ja tunnelmantuojana.



Hieman poisteltu puruja katosta ja seinistä. Huomatkaa paneelit on osaksi jo poissa!



Vaikka minä kuin olenkin ihastunut antiikkiin ja kaikkeen vanhaan, niin tämä ei kuitenkaan kuulu joukkoon ja heti, kun vain mahdollista, niin se lähtee veks =D Mutta antiikkia sekin on, ja joskus ollut  tuikitarpeellinen, nyt vain out of fashion =D













Tässä sama portaikko juurikin sinä viikonloppuna, kun saimme avaimet kouraan. Joskus joku on hippassut noita portaita ylös ja alas. Kohta on meidän vuoromme :)
















Tässä portaikko juurikin tällä hetkellä. Kokonaan siis ekaan kertaan eristetty. Sit alkaa toiseen kertaan eristys ja kyprokkilevy tuleekin siinä samassa kiinni, joten sit alkaa näyttää täysin eriltä. Tällä hetkellä se näyttää pelkältä foliohuoneelta. V sanoikin joskus, että avaruushuone :)









Mutta joups, semmonen on meidän portaikko. Huomasin juuri, ettemme ole päivittäneet aulaa tällä hetkellä, joten pitääpä lähteä kiertele kameran kanssa uudet kierrokset kodissamme. Jää vielä jokin vaihe ikuistamatta..

Tänään muutes sprayasin sen glitterihirvityksen, joka tuli postissa. Nyt se näyttää tosi kivalta, tosin valkoisena, mutta se kauhea kimaltava pinta on kadonnut! Heti kun saan sen kuivaks ja kotiin, niin nappaan kuvan uudesta löydöstäni. Nyt se on minun <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!