maanantai 16. syyskuuta 2013

Tättärän huone

Niin se vain alkoi tämäkin viikko vauhdikkaasti töissä. Syyskelit hellii kyllä meitä remppalaisia, ainakin täällä Oulussa. En voi valittaa. Länsisiivessä on kattopelti nyt paikoillaan, tänään laitettu. Eli nyt ei sade haittaa, vaikka sellainen ihme tapahtuiskin, toivottavasti ei ihan heti. Muutama lauta uupuu viel ulkovuorauksesta, mutta muutoin ikkunoita vaille valmis ulkoa.

Tänään maalasin jälleen kerran ikkunoita. Yksi maalikerros lähempänä päämäärää. Sen jälkeen sekoitin laastia ja aloin muuraamaan tai no, tasoittamaan pikku neidin makkarin piipunmuuria. Ja jos totta puhutaan, ei minulla ollut minkään sortin hajua mitä olin tekemässä. Tai no tiesin mitä tein, mutta miten se tehdään, siitä minulla ei ollut aavistustakaan. No, onneksi pussin kylessä on aika hyvät ohjeet, mutta no, 20 kg kerta-annokseen. No sain jonkin sortin mössön aikaiseksi ja sitten kohtasin uuden haasteen. Miten se sinne seinälle saahaan. No sekään ei ollut oikeastaan konsteista koottu, vaan aika helppokin itseasiassa sinne tasoitella. Ja koska pinnalle tulee tunto hieno maali, niin pohjan epätasaisuudellakaan ei ole väliä. Sain melkein kokonaan sen valmiiksi, vain toinen kapea sivu jäi tekemättä. Ja lopputulos muutes oli tämä:

Pimeässä otettu kuva puhelimella, mutta jotain suuntaa..
Ja tässä pintaa hieman syvemmältä :)
Uskon, että kun saan pinnan kuivumaan, niin tuhti hieno maali saa sen näyttää tosi kivalta. Ja uskokaa tai älkää, se oikeesti näyttää tosi paljon paremmalta livenä ;) Siispä en malttaisi millään odottaa sinne asti, että saan vetästä sen telalla pintaan. Mutta ensin vissiinkin se katto pitänee saada paikoilleen. Mutta oikeasti tuo väri oli raksalla melkein valkoinen, mutta hassua kyllä, pimeä tulee jo tosi aikaisin ja kasin aikaan ei näe juurikaan enää mitään. Kyllä se syksy taitaa sittenkin tulla. Kesä on siis ohi. Auts.

Mutta tässä hieman kuvia siitä, mitä tättärän huone oli silloin, kun me se saatiin itselle. Joskus aikoinaan siellä on ollut vissiin vuokralaisia ja siksi myös sieltä löyty oma keittiö. Talon vanhan pariskunnan poika, jolta ostimme talon, asui yläkerrassa silloin, kun ostimme talon.

Tässä siis yläkerran keittiö, joka lähti aika nopsaan pois sieltä. Jätesäkeissä on jo meidän makkarin katon puruja lapioituna.

Tässä näkyy taustalla meidän makkari ja tuon ihanan vihreän kaapin ostin talon omistajalta. Kaapin takana näkyy palomuuri, jota käsittelin tänään.

Tuo takana oleva kaappi oli ihan ekkana tarkoitus säästää, mut puruja ei olisi saatu katosta pois, joten siitä oli pakko luopua. Ei haittaa enää, saatiin kivasti lisätilaa neidin huoneeseen. Mutta tottakai ne pakolliset murinat piti siitäkin ekkana päästää...
Tässä kattoa on alettu purkaa myös  neidin huoneesta.

Huomasin tuossa kuvia selatessani läpi, ettemme ole hirveästi ottaneet kuvia juurikaan tästä huoneesta. Harmi, sillä luulin, että olin aika hyvin liikkunut kameran kanssa ympäri taloa, mutta tämä huone oli näköjään jäänyt vähemmälle. No, pitänee korjata tilanne nyt jatkossa. Sinne on kuiteskin tulossa myös kovasti muutoksia, ja värimaailma on neidin toiveiden mukaan valkoinen ja pinkki :) Vihreä kausi on siis ohitse meidän osoitteessa. Siispä vihreä kaappikin saa uuden värin pintaan, mutta kaapin sijainti ei tule olemaan tämä huone vaan jossain muualla. Tähän huoneeseen laitamme pentikin vaatekaapin niin kuin se on tähänkin asti kulkenut Veen mukana muutosta toiseen.

 Olemme hänen kanssaan ostellut jo kaikkea kivaa huoneen värimaailmaan sopivaa. Ja löysimme joskus keväällä sinne myös pinkin poppanakuteisen maton ja lattiatyynyn pentikiltä. Se oli ihan vahinko löytö, mutta ostin, kun ajattelin, ettei vastaavaa välttis tule ihan heti vastaan. Valkoisella lautalattialla se näyttää varmasti upealta. Olen ostanut myös uuden sängyn neidille Tervakartanosta. Olen läähättänyt sitä jo monta vuotta, mutta koskaan raskinut ostaa, kun ollut niin kallis, mutta nyt se oli puoleen hintaan ja ainoa kappale, joten saimme sen tosi halvalla ja lokakuun lopussa haen sen sieltä kotiin!Sitten meidän piiperolla on jo isojen tyttöjen OIKEA sänky :) V on siitä oikein innoissaan, samoin kuin äitikin:)

 Tähän huoneeseen tulee myös sellainen pesäkolo, jossa voi lukea rauhassa omia koirakirjoja tai vaikka kuunnella prinsessa-satuja. Sähkömies lupasi vetää oikein sähköpiuhat sinne, että saa  myös valonkin laitettua kattoon. Tähän huoneeseen tulee muutes ihan uudet ikkunat, joten noista ruskeista hirvityksistä päästään eroon kertaheitolla! Jippijei! Mistä tulikin mieleen, että mulle asetettiin ukaasi sunnuntaina koskien juurikin niitä ikkunoita. Veen mielestä ikkunakarmien pitää olla vaaleanpunaiset!WHAT?! Mistä ihmeestä tuo tuli mieleen? No, yritettiin kompromissia, et entä jos verhot olis pinkit ja ikkunat valkoiset. Kuusivuotiaan temperamentilla niistä pitää tulla pinkit Oih! Tässä väittelyssä taitaa joku muu vetää kuitenkin pidemmän korren.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!