torstai 26. syyskuuta 2013

Vaatehuone ja yläkerran aula

Vettä, vettä ja vettä. Sitä olemme saaneet enemmän ja vähemmän. Raksalla alkaa olla vilu, kun ei ole lämmöt vielä päällä, vaikka maalämpö onkin asennettuna, mutta ei voida vielä kytkeä käyttöön. Etana-dynamiitti on kyllä nimensä veroinen, hidas, kertakaikkiaan! Alkas nyt repeilee ne kivet, niin saatas betoniauto paikalle ja lattia valettua ja sitämyöten lämpöä taloon! Eilen illalla otin oikein kunnon haasteen ikkunoiden kanssa. Nyt mulla makaa Veen huoneen lattialla sikin sokin keittiön ikkunoiden välilehtiä. Päätin, että nyt lähtee! Kävin hakemassa lisää otexia ja maalarinteippiä ja pistin hihat heilumaan. Ostin myös silikonia, jotta pääsen tiivistä ikkunoiden välit karmiin nähden. Ikinä ole käyttänyt sitä ainetta, mutta hyvä aika oppia uutta. Myyjä käski käyttää fayria, jotta levittyy helpommin. Saapa nähä mitä remppahelluni on siitä mieltä =D

Hirsiseinä oli ladottu melkein pystyyn, ylhäällä vaan ikävä rako, ettei hirsi siihen mahu ja joteski pitäs suojata. Saapa nähä. Mulla on paha aavistus siitä hommasta.....

Iso makkari on kokonaan jo levytetty ulkoseiniltä. Väliseiniin pitää laittaa levyä, niin vois vaikka alkaa maalaa, kunhan ekkana vaan tasoittaa kolot ja saumat. No, ehkä me maalataan ne kaikki kerralla. Mutta hyvältä näyttää.

Myös vaatehuoneemme on levytettynä. Samoin myös yläkerran pikkuruinen aula. Tässä kuvia hieman niistä tiloista...

Tässä yläkerran aula silloin, kun me saimme avaimet kouraan. Hieman päätettiin tehä muutoksia..

Tässä taas meidän tuleva vaatehuone. Se oli täysin kylmä käytävä ja siihen piti ehdottomasti tehä muutoksia!

Tässä molemmet tilat eristettyinä ja purut poistettuna. Kuva otettu portaikosta. Tuohon ihan eteen tulee kaide. Siihen PITI tulla sellainen super-romanttinen valurautakaide, mutta se myyjämies sano, että siihen pitää laittaa pleksi eteen, jolloin minä luovuin koko kaiteesta. Se olis ollu ihan hirveen näkönen. Voih :( Mitä tilalle? Se on vielä itsellenikin arvoitus, vaikka jonkinlainen idea muhiikin jo päässä...

Tässä kuvassa on tullut jo toinen kerros eristettä päälle ja ison makkarin oviaukosta päin purettu seinää pois. En tiedä huomaatteko... Oikeassa alanurkassa näkyy ison makkarin ikkunat, ne lähtee uuteen osoitteeseen uusiokäyttöön.

Tässä kuvassa näkyy osittain se, kun levyä on alkanut tule seinille. Eilen illalla se oli jo kokonaan levytettynä. Unohdin vain ottaa kameran mukaan, jotta olisin saanut kuvia siitäkin, mutta no. Sitten toinen kerta, mutta tosiaan muutoin nämä kaksi tilaa on kokonaan levytettynä.

Mutta sellainen tila. Huomasin juuri, että emme olekaan kuvanneet pitkään aikaan pikkuruista aulatilaa edestä päin, jotta olisimme saaneet ikuistettua myös sen muutokset, mut pitänee korjata tilanne ennen kuin on myöhästä... Meillä tulee tuon vaatehuoneen ja aulan välille väliseinä. Kulku vaatehuoneeseen tulee ison makkarin kautta. Laitamme tuonne kaiken sen yllimääräsen tärvön, vierastäkit ym. Sit tuonne kohtaan, jossa katto alkaa laskeutuu alaspäin, tulee vaatetangot, jotta saamme hengarivaatteet kivasti roikkumaan sinne ja senkin tilan hyötykäytettyä. Eihän se ole huippu korkea, mutta pitkä kuin mikä eli hyvin mahtuu pitkälle seinille.

Nyt on yläkerta oikeastaan käyty jo läpi. Uusia nurkkia ei sieltä enää löydy. Ei yhtään hukkatilaa, vaan kaikki neliöt tehokkaasti otettu käyttöön ja tarkkaan suunniteltu mitä minnekin laitetaan. Iso työ jo tehtynä, paljon vielä jälellä, mutta raskain osuus ehdottomasti takana yläkerran suhteen :) Pikkuisen alkaa jo hymyillyttää, nyt muutoksen tuulet näkyvät jo paljon selkeämmin kuin silloin purkuvaiheessa, kun lapioisin sitä purua, joka ei tuntunut loppuvan ikinä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!