tiistai 17. syyskuuta 2013

Olohuone

Ruska on kyllä nyt kauneimmillaan! Monena päivänä ajellessani raksalle, näen pienillä teillä asutusalueellamme pihlajia, jotka ovat mitä kauneimmassa ruskassa. Varmaan kaikki punasen sävyt löytyy sieltä. Tulee aina niin hyvä fiilis ja mukavasti lämmittää mieltä, kun ajelee omaa pikku kujaa pitkin. Toivottavasti sade ei pilaa tätä vielä pitkään aikaan! Ensi syksynä saamme käyskennellä siellä herra Been kanssa iltalenkillä. Jaksaa jaksaa!

Tänään raksalla länsisiipi oli saanut loputkin ulkovuorilaudat pintaansa ja räystäsaluslaudat samalta seinämältä tuli myös paikoilleen. Laitoimme sinne yhden laudan enemmän ja se näyttää tosi paljon leveämmältä. Ihan kuin olisi upouusi koti, mutta kuiteskin häilähdys rintamamiestalon fiilistä. Ja sit piti alkaa mieti nurkkalautoja ja ikkunanpieliä ja tuntu että kaikki tämä tuli niin äkkiä, vaikka onhan sitä mietitty jo viikkoja! No, luulen, et matkitaan vanhan kodin mallia. Miksi luopua hyvästä;)

Olohuoneemme ei ole kokenut juurikaan mitään uutta pitkiin. Teimme sen melkein ekkana sillai valmiiksi, kun kaikki isot huonekalumme piti saada turvaan muulta touhulta. Me emme siis saaneet edes puolia vanhan kodin tavaroista mahtumaan vuokrakämppään. 180 neliötä vaihtui hetkellisesti 60 neliöön ja häkkivarastoon. Myin kaikki (paitsi yhtä) ikean huonekalut muuton alta pois, sillä uuteen kotiin siirrämme vain kaikki antiikkiset kaapit  ja tavarat. Myös kaksi sohvaamme löysi uudet kodit, mutta kolmas sohva jäi meille. Se on niin ihanan valkoinen...Oli pieni miettiminen, että mitä jää ja mikä lähtee kun ei ollenkaan hahmottanut uutta kotia ja vuokrakämppään mahtuu vain murto-osa. Mutta hyvät valinnat tein!

 Tässä hieman tunnelmakuvia uudesta olohuoneestamme..

Tässä olohuoneen ja uuden keittiön välinen seinä purettuna...
 

                                                             
Olohuone ihan heti muuton jälkeen.
Tässä olohuoneen seinää purettuna.Purut kuitenkin vielä seinissä..
                                                                                                                                                                
Tässä hieman eristettynä. Katto muutes jää osaksi tuollai...
Tuossa näkyy vanha vessan seinä, joka tosin purettiin. Vihreä osa on piikattu esiin tiilipinnalle.
         
Tässä hieman riisutumpi malli vessasta ja olkkarista..
Siinä se on. Nyt tosin täynnä tavaraa, mutta purut on poissa ja eristettynä. Olohuoneesta keittiöön menevälle seinälle rakennamme oikean hirsiseinän. Hirret menemme hae lauantaina. Kertaalleen jo yritetty eristä paikasta, mutta olivat ihan lahoja. Ei edes polttopuiksi kelpaavia. Samalle seinälle tulee 240 cm korkeat vanhat pariovet. Pääsen pian niitä kunnostaa. Ne on muuten huikeat! Todella kuninkaallinen ilmestys, kun saamme ne paikoilleen. Olkkariin tulee myös vuosia haaveilemani pönttöuuni. 7.1 on sen tulopäivä. Sitä päivää siis odotellessa! Se on niin ihana, etten malta odottaa, että se kruunaa meidän koko olkkarin komeudellaan! Muuta jännää ei tähän huoneeseen olekaan tulossa. Niin, tuo kohta missä ovi näkyy, siihen tulee vain iso aukko. Ei ovea ollenkaan. Antaa ehkä tilan tuntua tähän huoneeseen. Aukko on siis jo tehtynä. Tästä on hyvä jatkaa :)        


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!