tiistai 1. lokakuuta 2013

Etenemisen riemua!

Meidän kodissa on edetty aika monta askelta parin viimesen päivän aikana. Muutosta tapahtuu nyt huimaa vauhtia. Ikkunat ovat tulleet ja talossa on kaikki muut ikkunat jo paikoillaan, paitsi portaikon kapea ikkuna. Verannon siniset ikkunat lähti tänään pois ja nyt tilalla on valkoiset ikkunat. Myös yläkerrassa on nyt kaikki ikkunat paikoillaan. Isoon makkariin tuli vain yksi ikkuna, tättärän huoneeseen tuli kaksi. Ulospäin se näyttää tosi hienolta, mutta sisältä käsin se joteski iskee vain päin näköä.Mietin jo, että miten siihen saa esim verhotangon jne. Mutta siihen on totuttelu, kun sellainen on laitettu. Mutta veranto on ihan huippu. Siihen on tällä hetkellä hyvää vauhtia tulossa eristettä kattoon ja seiniin. Minä kävin maalaamassa keittiön pokia ja olenkin ottanut oikein loppumaratoonin niiden suhteen! Olen aloittanut maalaamaan yläkerrassa 7 pokaa kerralla, yks ei vaan mahtunut minnekkään, joten sitä maalataan sitten erikseen, mutta laskin, että lauantaihin mennessä meillä on kaikki muut välilehdet paikoillaan, paitsi se yksi. Ja arvaa kuka ei voi lopettaa hymyilemistä sen asian suhteen. Ottelu ja erävoitto! 

Tässä hieman kuvia sieltä sun täältä, mutta vissi ero edellisiin!

Tässä kuvassa on länsisiipi uusine ikkunoineen. Parvekkeen ovi ei ole vielä saapunut, mutta muutoin se osa taloa jo kokonaan levytetty. Ja se, mikä minua häiritsee kovasti on, että kun valitsin ikkunanpokien väriksi valkoisen, en osannut aavistaa, että Tiivi-ikkunoiden valkoinen ei ole maalarin valkoinen, vaan kermaan taittuva. Oih ja voih. Tottakai murehdin ja märehdin sitä kovastikkin, mutta raksahelluni totes, että voimme maalata ne ulommaiset sit ensi kesänä saman sävyisellä. Ihana mies <3

Ja tuossa on maalaamani keittön pitkän seinän ikkunan karmit. Ei enää ruskeita karmeja, meinaan korkeita sellaisia! 

Tässä näkyy hieman huonossa valossa ison makkarin uusi ikkuna, se söpö ihanuus ja huom, huone on siis jo levytetty! Ikkunan edessä lattialla on ne tällä hetkellä operoimani keittiön ikkunoiden välilehdet. 

Tässä tättärä huoneen kaksi ikkunaparia.Verrattuna yläkuvaan, niin huomaatte varmasti mitä tarkoitan. No, ainakin on isompi alue, mistä katsoa ohikulkijoita..Mutta niin. Ehkä se näyttää valmiina ihan erille. Ehkä.

Tässä kuvassa on vaatehuone ja kuin myös, kokonaan jo levypinnalla. 

Tässä etualalla on yläkerran aula levytettynä sekin. Kuvassa myös hoidokkikoiramme häkki. Meillä oli viime viikon toinen koira hoidossa, joka parkui päivät vuokra-asunnossamme, joten jouduimme viemään sen raksalle päiväksi ja töitten jälkeen haimme sen kotiin. Mutta ainakin se oli saanut muutaman ylimääräisen kilon meidän hoidossa, mutta omistajan mukaan joutui heti laihikselle ;)

Nämä seinät ovat vierashuoneesta ja sielläkin on jo levyä pinnassa.

Tältä näyttää meidän länsisiipi ja eteläpääty muutenkin :) Huomaatte varmasti mitkä ovat vanhat, maalatut ikkunat ja mitkä uudet ;) Mutta olen niin kovasti tyytyväinen tuohon laudan leveyteen. 170mm. Ei vanukasta tällä sivulla ja hmm...taisin kuulla sellaisen tuumailun äsken raksalla ,että verannon ulkovuorauskin, SAATTAA vaihtua! Jännittäviä aikoja elellään :)

Nämä ikkunat olivat siis vielä eilen verannon ikkunoiden tilalla, mutta tällä hetkellä ovat mökissä pinottuna uutta tarkoitusta odotellen. Eikös olekin komian siniset?! Niistä olikin kovasti puheenaihetta joka kerta kun joku uusi tyyppi kävi katsomassa edistymistämme, mutta valitettavasti ystävät, nyt ne on poissa!

Ja sitten tämä. Olemme tehneet kaikkea hassuja löytöjä kodistamme ja luulin, ettei mitään enää löydy, mutta kuinka väärässä olinkaan! Kun ahkera mieheni alkoi purkaa loppua verannosta, että pääsee eristää sitä, niin lautojen takaa katonrajasta löytyi tämä! Oikea löytöjen paikka tuo veranto! Eka ne kiekot, sukset, ja retkikeitin. Nyt tämä arska ja katon rajasta. Luin purkin kylkeä ja siinää oli, että tuholaisten torjuntaan puutarhassa. Ei sen kummempaa onneksi,vaikka iso pääkallo koreileekin suoraan edessä. 

Ja sitten tämä. Huoh. Kyllä. Minä lankesin. Menin osta lemppari sisustuslehteä lähikaupasta, kun tänään on sen ilmestysmispäivä ja mitä näinkään?! Pitkät rivit jouluhömppää! Ja koska olen joulutyyppi punaista hattua myöten, oli pakko maleksia hyllyjen ohi hitaasti taivastellen. Ja koska nykyään ei oikeastaan ole vain jouluvaloja, tuumin tämänkin ostaessani, että sisustusvalo, sitä se on. Pidin kädessäni tähteä, joka oli metrin halkaisijaltaan, mutta totesin, että rintamamieskodissamme se näyttäs liian isolta ja siksi ostin sen 75 cm olevan. Tosin mietin, että olisko sittenki pitänyt ottaa se 45cm, mutta ei, kyllä se tuo 75 on kiva, niin on vähän näyttävämpi. Mutta kun ostokset ei jääneetkään tuohon. Ostin myös kaksi kynttelikköä verannan ikkunoille. Mieheni oli valinnut ikkunat, joiden reunalle voin laittaa vaikka jotain hömppää (tuntee minut vissiin liian hyvin). Siispä oli pakko ostaa nyt nuo valot sinnekin, sillä en ole vielä törmännyt noin söpöihin kynttelikköihin, jotka on niin pieniä ja silti näyttäviä! Toivottavasti eivät ole liian leveitä siiihen.. Mutta en suinkaan ostanut kaikille neljälle ikkunalle, vaan kaksi, jotta ei ole liian täyden näköinen. Saapa nähä onko ne siellä jo tänä jouluna, vai vasta jouluna 2014. Kummin vaan, ne on silti söpöt.

Mietin hetken, että siinäpä ne tärkeimmät, mutta sitten hoksasin, että mehän kävimme hae viimeiset hirret kotiimme sunnuntaina. Saimme sieltä myös sen vuosia, vuosia haaveilemani LANKKULATTIAN! Pakahdun onnesta! Taas yksi pala salaisia haaveitani on toteutunut! Se on upeaa ja leveää ja sellaista, mitä ei ihan joka kodista löydy! Molemmat olemme tosi tyytyväisiä siihen. Kuvia myöhemmin!

Ja tässä hieman ensimakua tulevasta projektistani, joka on varsin mielenkiintoinen....


Tämä projekti tulee kestää viikkoja, mutta lopputulos on varmasti sanoinkuvaamattoman hieno! Näitä minulla on tällä hetkellä hankittuna ympäri Suomea.Joten huoh, hommaa riittää, mutta lupaan, etten siihen kyllästy! Tätä olen odottanut jo toukokuusta lähtien ja nyt on se hetki, kun saan aloittaa niiden kimpussa. Kuvia myöhemmin...











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!