perjantai 25. lokakuuta 2013

Vihdoinkin!

Niin se vain meni ainoa vapaapäiväkin raksalla puuhastellessa. Pikku neidinkin syysloma lähenee loppuaan, sillä hän tulee huomenna takaisin Ouluun. Loppu luksusolot mummulassa ja arki koittaa raksalla =0 Hirveästi en ole pystynyt olemaan raksalla tällä viikolla iltavuorojen vuoksi, mutta tänä päivänä olin senkin edestä. Aamu seiskasta asti olen maalannut yhtä jos toista nurkkaa ja nyt on olkapää kyllä hellänä. Mutta taas ollaan yksi askel lähempänä loppua. Aloitin aamulla maalaamaan verannon seiniä pohjamaalilla, jotta siihen voidaan alkaa laittaa lautavuorausta päälle. Siihen tulee siis 17cm leveää lautaa, sillä ajattelin, etten halua mitään riukua riitelemään leveiden lankkujen seuraan. Tältä siellä näyttää nyt tällä hetkellä. Ei ole folioseinää näkyvillä enää. Maali on märkää vielä tässä kuvassa ja siksi hieman laikukas.


Kun sain verannon valmiiksi, siirryin isoon makkariin maalaa kattoa. Vielä pitää maalata toiseen kertaan ja sitten se saattaa ollakin jo valmis. Maalasin myös neiti Veen huoneen katon. Hänen huoneesta jäi lelukaapin katto maalaamatta, kun käsi sanoi totaalisen stopin. Mutta isosta makkarista tuli sitten tän näkönen..(Huomatkaa, että myös täällä maali ei ole ehtinyt vielä kuivumaan.)


Ja sitten kellari. Voi meidän kellariamme! Me saatiin tänään sinne lattia! Jippii, olen niin onnellinen! Maanantaina päästään ehkä kävele sinne. Sit pitää enää vain tasottaa ne seinän vierukset ja asentaa laatat niin se lattia on valmis!

Siinä se alkaa asettumaan. Lattialämmitysputkistokin on siellä jo paikoillaan. On se vaan ollut projekti, mutta lopussa kiitos seisoo.

Tässä olisi valintoja. Olis liesikuvun listaa, jalkalistaa,ovilistaa, ja kattolistaa, mutta en oikein osaa sanoa mitä ottas. Kävin siis yks aamu viikolla sahalla valitsemassa eri vaihtoehtoja ja sain mukaani mallikappaleita. Sit halusin nähä miltä ne näyttää valkoisena ja maalasin ne kaikki. Nyt ne hahmottaa hieman paremmin, mutta tuossa aikaslailla mun suosikkeja. Oikealla keskellä oleva jalkalista on lähestulkoon samanlainen kuin talossa oli ennen, mutta se ei mitä luultavammin tule valituksi. Vanhat pätkät, mitkä saatiin pelastettua, löytävät paikkansa esim. vaatehuoneesta jne. Muualle laitamme uudet, hieman edustavamman näköiset.


Ja vihdoinkin sain postista tilaamani poron sarvet. Toivottavasti herra B ei luule niitä syötäväksi ja ala vaanimaan niitä metsästysmielessä. Näiden käyttötarkoituksen kerron sitten, kun saan ne esille laatikon kätköistä. Tällä hetkellä ne on muiden ihanuuksien seurassa vaatehuoneen uumenissä. Ja hassua kyllä, tänä jouluna näyttäs olevan joku poro/peura buumi, sillä menitpä minne vaan, niin törmäät poroon erimuodossa. Olen siis hyvin ajan hermoilla, vaikka en ole sitä yrittänytkään olla ;) Mutta ihastukseni poroihin on lähtenyt jo siitä, kun sain ensimmäiset pentikin porot kotiini vuosia sitten.



Ja ihan lopuksi vielä uusimmat joulukuusen koristeet. Neiti V on höpöttänyt ja ainakin kaksi kuukautta, että milloin laitetaan joulukoristeet esille ja koska meillä on lähes kaikki pakattunua, niin ostin muutaman uuden. Päätin aikoinani, että ostan joulukoristeita aina silloin, kun törmään johonkin ihanaan ja nämä tarttui näppeihin valaisin hakukierrokseltani.Nyt kuusemme ei ole ihan kokonaan valkoinen. Neiti V sai haluamaansa kimallusta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!