torstai 3. lokakuuta 2013

Suunnitelmia ja ajatuksia...

Meidän raksalla on veranto saanut kohta eristeet yllensä ja myös siinä tilassa alkaa pysyä lämpö sisäpuolella. Kuvia tulee sitten myöhemmin. Mutta uusia löytöjä ei tullut enää eteen. Korjaukseni edelliseen postaukseen, löytämämme Arska ei suinkaan ollut myrkkyä kirvoille vaan hieman isommille kavereille, nimittäin rotille ja hiirille. Voih, se pitää hävittää hetimiten, ettei herra B mene siihen tutustumaan lähemmin.

Tänään aloin maalaamaan loppu puolikasta ikkunan pokista. Olipas vaan mahtava fiilis sutia Otexia pintaan ja todeta, että kohta se on loppu. Lauantaina maalaan viimeisen kerran ja sitten sunnuntaina saan ne paikoilleen :) 

Keittiöön oli ilmestynyt levyä pintaan ja pian alkaa armoton huonekalujen siirtely, että pääsemme käsiksi olohuoneen seiniin, sillä siellä on nyt vain pelkät eristeet. Myös vierashuoneeseen alkaa pian kuulemma tulla päätyseinä paikoilleen ja sitten sekin huone alkaa muotoutua muottiinsa. Kellariin raksahellun huoneeseen oli tullut päivän aikana myös hirsi pystyyn tukemaan kattoa ja samalla myös keskikerroksen lattiaa. Se näytti tosi kivalta. Ja enää pari isoa kiveä kokonaisena. Yksi iso kivi oli jo kovastikkin silppuna siellä.

 Tänään muutes lämpesi kakkossaunan kiuas ekan kerran!Kyllä! Meillä oli saunan pesässä tuli ja hyvin lämpes, vaikka minä olinkin sitä mieltä, että poksahtaa koko helahoito taivaan tuuliin, mutta ei, sinnikkäästi herra laittoi tulen pesään ja siellähän se iloisesti paloi. Alettiin jo sitä kautta lämmittää taloamme. Hyvä idea, vaikka aluksi vastaan sitä olinkin.Nyt on siis hyvä hetki oikeasti alkaa miettimään mitä laitamme minnekin ja miltä mikäkin seinä tulee näyttämään. Ne tulee törötä siinä sitten melkoisen kauan...Kahen viikon päästä tullee sähkömies ja lvi-tyypitkin tulevat vissiin aika pian hengitä niskaan, joten kaikenmaailman koteloita piti alkaa miettimään. Minä kun vihaan kaikenmaailman koteloita, niinpä ainakin vierashuoneen seinät lähenevät toisiaan nyt joka seinältä kymmenellä sentillä, mikä tarkoittaa sitä, että myös huoneen tila pienenee, mutta eipä ole ainakaan koteloita!

Tässä kuitenkin muutama hajaotos suunnitelmistani...

Tässä on meidän tuleva kylppärin lattia. Sitä tulee myös olkkariin, mutta minne sinne, on vielä salaisuus :)

Tällainen katto meille jää olkkariin ja keittiöön muualle paitsi länsisiipeen. Tuo alin lauta lähtee tietty pois ja jotakin uutta lautaa tulee, mutta muutoin katto on tuollainen.




 Tuossa on meidän tuleva kellarin lattia.

Tämä ihana ruosteläjä löytyi syyskirppikseltä ja siitä tulee kaidetta saunan kujalle. Tosin vasta ensi vuonna, mutta on sitä vaan niin kiva aina ihastella.



Mutta siinäpä ensi makua hirsiseinästämme. Nyt se on kokonaan pystyssä, mutta kuvat ovat vissiin kamerassa, kun en koneelta niitä löytänyt..Hmmm... Mutta kuten huomaatte, se on kuin tilkkutäkki, joten päätimme nyt kuitenkin maalata sen valkoiseksi. Tosin emme ole vielä aloittaneet, mutta valkoinen siitä tulee. Livenä se näyttää tosi kivalta ja luulen, että kokonaan valmiina, listoineen päivineen, se on aivan ihana!

Mutta siinä muutama asia, joiden kanssa olen pähkäillyt kauan ja lopputulos on varmasti tosi kiva.

4 kommenttia:

  1. Huh..minä ihan hengästyn, kun luen tätä blogia....on teillä kauheesti hommaa! Tsemppiä sinne ja tuuhan käymään putiikilla:-)

    (Kreikan lämmöstä palattu ;-)

    VastaaPoista
  2. Hip ja hei!Joo kyllä puuhaa on piisannut!Nyt alkaa se kaikista mukavin vaihe kun saa söpöillä tunteella;) Monta kertaa miettiny et joko nyt,mut pimeä yllättää nopeaa.Mut nyt tänä viikonloppuna saan nuo ikkunat valmiiks,niin enää ei sitä ressiä,joten voisinpa vaikka tullakin piipahtaa!Oon kyl käyny nettisivuilla aina lurkkimassa;) Niin ja tervetuloa takas Suomen kylmään pyöritykseen:)

    VastaaPoista
  3. Oi, maltan tuskin odottaa, että alkaa tulla sisustuskuvia :) Tsemppiä ja mukavaa syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä vaihetta itsekin kovasti odotan!Meillä on vuokrakoti pullollaan kaikkea ihanaa hömppää ja olisi ihana saada ne pois laatikoiden kätköistä.Odottavan aika on niin kamalan pitkä!Aurinkoisia tuulahduksia myös teidän syksyyn:)

      Poista

Kiitos viestistäsi!