maanantai 7. lokakuuta 2013

Ihania löytöjä ja uusia seiniä

Viikonloppu meni vahingossa ohi suun ja raksalla en juurikaan ehtinyt olla, kun oli lauantaina se työpäivä ja sunnuntaina tulla tupsahti mieluisia vieraita Kainuusta yllärivieraan kera. Ja kaiken kiireen keskellä piti ehtiä antiikkimessuille, joka on melkein joka kertainen pakko, kun ne tänne Ouluun tulee. Ja tälläkään kertaa en tyhjin käsin ulos joutunut kävelemään.

Raksalla edettiin sen verran, että vierashuone sai seinät ympärilleen ja olohuone tyhjättiin kaikista huonekaluista, sillä sinnekin aletaan vissiin huomenna laita levyä pintaan. Sähkäri tulleepi ensi viikolla, joten hei, joillakin on pian spotteja katto täynnä ;)

Tässä hieman ensimakua vierasahuoneesta, joka näytti ihan pikkiriikkiseltä, vaikka olikin 10 neliötä. Mutta kuten helluni sanoikin, että sitä on vain totuttu 17 neliön makkareihin =0 Huoks, haastetta sisustussaralle...

Tässä siis tuleva vierashuoneemme, jonne vieraamme sitten saavat majoittua, kun meille tulevat yökyläilemään :) Huomatkaa ihan ehottomasti nuo ikkunat, joita olen niin kovin tunteella maalannu. Josta tulikin mieleeni, että arvatkaa, kuka tiivisti yhtä pokaa vaille kaikki ikkunat tänään?! Ja edelleenkään ei  vielä tullut SITÄ tunnetta, et nyt se on kohta siinä. Ehkä sit, ku saan ne paikoilleen..Huolestuttavaa...

Ja tässä toisesta nurkkauksesta. Vessa jää tuonne taakse. Hieman näätte jo lautalattiaa pilkistävän tässä kuvassa. Se onkin sitten se ihanin hetki tässä koko projektissa, kun saa tuon hirveän muovimaton pois ja kauniin puulattian esille.

 Tämä kuva on otettu vierashuoneen oviaukosta keittiöön päin.


Tämä taas on keittiön ja vierashuoeen välinen uusi seinä. Tälle seinää tulee hella ja uuni ja mikro, ynnämuut vastaavat.


Ja tässä taas vielä yksi otos oviaukosta ja huomatkaa erityisesti edellisestä kodista siirretty ruokailutilan jouluastiakaappi ;) Himosisustajan on siis pakko alkaa jo sisustaa vaikka raksavaihe on pahasti kesken ;) Ei suinkaan, huone on nyt tällä hetkellä täynnä kaiken näköstä kaappia ja antiikkia tilapäismajoituksessa.




Ja nyt sitten se odotettu hetki antiikkimessujen löydöistä! Tadaa! Ihana Finelin joulukulho! Ja mikä ihaninta, minulla on jo aikaisemmin keväällä ostettu toinen samanmoinen pari, joten nyt meillä on molemmille omat puurokulhot ;) Vielä kun löytäs tättärälle oman, niin volaa! No en suinkaan aio siitä puuroa syödä, mut kaikkea muuta kylläkin. Huoks, joulu kunpa olisit jo ovella!



Ja sitten tämä! Ette arvaakkaan minkä löydyn äitini kanssa teimme? Siinä kamppailin itseni kanssa, että ostanko vai en, ja kun tarpeeksi montaa kertaa maleksin ohi niitä kuolaten, niin uskaltauduin kysymään niiden hintaa ja hieman sain alennusta ja luvan maksaa pankkisiirrolla, sillä ihan niin paljon en ollut varannut käteistä mukaani. Siispä kävelin ulos laatikko täynnä isompia ja pienempiä purnukoita. En muista ihan tarkkaan kuinka monta niitä oli yhteensä, mut aika paljon! Ja voin vaan kuvitella sieluni sillmin miten ihanasti ne sopeutuu meidän vanhan tuvan keittiöömme! Huoks <3 

Ostin myös neidin huoneen seinälle seura lehden vuodelta -59 ja ihanan pellavaisen joululiinan, mutta harmikseni joululiina oli eittämättä aivan liian lyhyt meidän pöydälle, joten tällä hetkellä se koreilee äitini keittiössä. Mutta pieni toivonpilkahdus saattaa olla, että äiti muuttaakin mieltänsä ja sanoo, ettei se sittenkään ole hänen juttu ja mulla on ihana joululiina, mutta jännittäviä aikoja eletään ;)

Että semmosta meidän residenssiin tällä erää. Huomenna pääsen tutustumaan ikivanhoihin oviin, en vain osaa päättää aloitanko yläkerran vai alakerran ovista vai kenties niistä upeista juhlallisista pariovista. Pitänee kysyä insinöörin mielipidettä asiaan. Mutta jokatapauksessa mulla ei ole enää kun kaksi maalikerrosta siihen ikkunanpokaan ja SE ON OHI SE! Huh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!