perjantai 11. lokakuuta 2013

Vaiheessako?

Siinä meni taas yksi työviikko ja tällä kertaa en ole menossa töihin viikonloppuna. Sen sijaan kestitsen vieraita, jotka saapuvat huomenna aamulla. Mukavaa saada vipinää tähän, jo rutinoituneeseen arkeemme :) Raksalla on parissa päivässä edetty sen verran, että kellari on edistynyt eristysvaiheeseen ja uusi ikkuna on ilmestynyt ja pation ovi on saapunut ja on myös paikoillaan. En muista mainitsinko jo edellisessä postauksessa, mutta myös verannan lattia on kokenut muodonmuutoksen.

Itse olen ahkeroinut edelleen ison makkarin oven parissa ja tänään sain sen melkein valmiiksi. Mutta sitten pimeys yllätti ja tättärä piti saada nukkumaan, joten läksimme kotia kohti. Viikkosiivousta ei tarvinnutkaan enää alottaa, kun tein sen aamulla ennen töihin menoa, tosin ei tässä 60 neliön kämpässä ole paljon siivottavaakaan, kun lattian pinta-alaa ei juurikaan ole näkyvissä ;)

Tässä kuiteskin muutama kuva edistymisestä ja ennenkaikkea kellarin suuresta harppauksesta ahkeran remppahelluni ansiosta!

 Tässä otos keittiöstä. Kaukana oikealla näkyy uusi ovi patiolle. Hieman kaipaisi harjan heilutusta meidän tuleva keittiömme, mutta olen aivan uppoutunut tuohon oviprojektiini!

 Ja tässä on pala olohuonetta, joka on saanut levyä seinään.


Olohuoneemme toisesta suunnasta. Kuvassa myös iso pino kellarin laattoja odottamassa laatoitusta.
 Ja tämä foliohuone on siis hyvin eristetty verantamme.  Hieman on vaiheessa, mutta eiköhän sekin etene aikanaan. Myös seinät ovat eristetty jo kahteen kertaan.


Kuvassa vanha suihkuhuone, tuleva kodinhoitohuone. Pienihän se on kuin mikä, mutta tarkalla suunnitelmalla siitä saa varmasti tosi kivan!


Tämä tila on kellarin portaiden alta osaksi ja jos olen ihan oikein ymmärtänyt, niin tähän tulisi tekninen keskus, mutta niin monta kertaa on myös jonkun muunki mieli muuttunut,etten ole ihan varma enää. En siis taidakaan olla ainoa mielensä muuttaja. Kumpikohan on oppinut ja kummalta? =D Kuvassa näkyy jo uusia vedettyjä putkia.

Ja tässä on insinöörin oma tila. Kuvassa näkyy jo lattiaa, joka on eristetty ja myös se hirsi, josta jo joskus aikaisemmin mainihin. Tämän tilan olisi  mielestäni voinut hyötykäyttää isommalle kodinhoitohuoneelle, mutta toisaalta, eipähän ole pehertämässä joka huoneessa kaikkine piuhoinensa ja se on vain minun mielipiteeni ;) Ja tätä huonetta odotan mielenkiinnolla millaisen sisustuksen se saa. Hmm...

Ja näitä hirvityksiä on sitten löytynyt muutama kellarista. Seinän vierukset ovat täynnä näitä. Kotimme on siis rakennettu näiden päälle. Osa on kannettu kartanolle, mutta osa joutuu valitettavasti jäämään sinne ja sen vuoksi seinän ja lattian vieruksesta ei siis saa ihan täysin siistiä, mutta tarpeeksi huokailtuani tulin siihen tulokseen, että se, mitä ei voi hävittää, sitä pitää korostaa ja ehkä lyödä jopa ihan yli!

Ja tässä viimeinen kuva yläkertaan menevästä portaikosta. Hieman on hämyinen, mutta vasemmalla näkyy se uusi ikkuna, josta jo alussa mainitsin. Minä luulin, että se tulisi ihan portaisiin kiinni, mutta joku höpisi jostain turvalasista ja siispä se on ylempänä. Ulkoa päin se on todella korkealla, mutta kun katsoo sisältä, niin ei se olekaan. Ulkoa käsin saa hyvän käsityksen siitä, miten korkea sokkeli meidän kodissa on kellarista johtuen. Mutta tosiasia on se, että ikkunasta tulvii kovasti valoa portaikkoon.

Mutta semmosta meidän residenssiimme! Askel askeleelta olemme edistyneet ja ensi viikolla tulee tosiaan sähköpiuhoja sinne sun tänne. Ei kuulemma vielä spotteja kattoon, niin kuin olin salaa haaveillut...Mutta tällä hetkellä ehkä eniten odotan kellarin lattian lattialämmitysputkia ja sen valamista, sillä se tarkoittaa, että reipas helluni saa vihdoinin pyyhkiä kädet sen lattian suhteen ja minä pääsen maalaa sen seiniä.Lähtee kuulkaas loputkin ummehtuneet hajut veks sieltäkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!