maanantai 17. marraskuuta 2014

Kellarin kurkistus

Meidän kellari on ottanut oikein aimoharppauksen eteenpäin edistymisessä. Viime viikolla mainihin ohimennen, että kellari on saanut lisää laattaa pintaansa, mutta yllätyksenä tuli myös minulle, että myöskin vessa on saanut seinät! Oho, kohtahan siellä oikeasti tepastellaan sukat jalassa. Vessankin hahmottaa jo ihan eri tavalla ja se on isompi kuin pääkerroksen vessa. Harmitus oli vain, että olin jotenkin päässäni ajatellut pöntön ja allastason toisinpäin, mutta nyt joudun ajattelemaan sen kokonaan uusiksi ja näin ollen myös sisustaminen menee uusiksi. Minulla oli jo oikein näppärä idea sinnekin, minkä voin heittää nyt romukoppaan. Pitäisi vissiin oikeasti alkaa tutkimaan perusteellisemmin niitä hirveitä pohjapiirustuksia, jotta ei tulisi turhaa aivotyöskentelyä ;) No ei vaiskaan, pitänee lähteä kierrä taas sisustusliikkeitä, jotta saisi jotain osviittaa siitä, mitä sinne laittaa. Mutta iso kasa lähti taas roskaa pois ja monta tyhjää laatikkoa ilmestyi pinoon.Onhan se ihan eri näköinen jo nyt, vaikka työtähän siellä riittää vielä vaikka muille jakaa. Pian saan myös kodinhoitohuoneen hyllyt seinään ja siinäkin tilassa tavaroita oikeille paikoille. Ihanata!
Tässä on kuitenkin tämän hetkinen tilanne kellarissamme:
Tämä kuva on portailta päin otettu. Kodinhoitohuone jää heti oikealle. Eli lattia melkein todistettavasti laatoitettu.
Tämä on pitkän käytävän päätyseinältä. Oikealle kaartaa raksamiehen pelihuone.
Ja tässä on uusi vessamme kellarissa. Sekin jo kokonaan laattapinnalla.
Ja tässä veskin ovisuulta. Pönttö tulee siis peräseinälle, jonne minä luulin tulevan allastason.
Jos muistatte sen mistä lähdimme liikkeelle, niin onhan se kuin kokonaan eri talosta tuo kellarin nykytila! Vaikka näyttääkin, että hirveästi työtä, niin se lähtökohta, mistä aloitimme. Eihän ikinä uskoisi missä ollaan nyt?!
Itse kun en kellariin pahemmin nokkaani näyttänyt, aloin sen sijaan nostella  jo lisää joulukoristeita esille. Nyt meidän Nisse jo töröttääkin yläkerran portaikossa vahdissa. Kulkunen on tippunut ajan saatossa jonnekin hatusta, mutta silti yhtä komeana kuin aina ennenkin.
Laitoin myös enkelikoristeen pöytäkuuseenikin ja totesin jälleen, että vähemmän on enemmän. Kuin tehty siihen. Lisäksi laitoin tähtivaloverhot olohuoneen ikkunaan ja yhden kynttelikön keittiön tasolle. Ulos oli tarkoitus laittaa myös yhdet valosarjat, mutta sen laatikon sisällä oli jotain ihan muuta. Ulkovalot ovat mystisesti kadonneet. Ei auta kuin ostaa uudet. Jos ne jostain ilmestyvät eteeni, niin ovatpa valmiina ulkosaunarakennukseen sitten.

Eipäs muuta kuin oikein näppärää viikonalkua! Minä menen katsomaan joko posti toi tilaamani joulu-uutukaiset mukanaan. Siitä sitten myöhemmin lisää ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!