perjantai 14. marraskuuta 2014

Joulun alustusta ja Tarton ihanuudet

Nyt on sitten Tarton reissu turvallisesti takanapäin. Pitkät oli kilometrit, mutta selvitty ehjin nahoin.Joulua ei valitettavasti oltu ainakaan vielä juurikaan laitettu siellä ja sitä minä lähin ennen kaikkea sinne ihmettelemään. Mutta paikkana ihan näkemisen arvoinen. Tirpunen 4 kk jaksoi olla todella reipas reissutyttö ja voin ehdottomasti lähteä uudemmankin kerran hänen kanssaan rattaiden päälle. Hirveästi ei tultu osteltua, sillä sisustusliikkeitä en juurikaan sieltä löytänyt. Yhden liikkeen löysin ainoastaan, joka möi pelkästään ihania sisustusjuttuja. Mukaani lähti vain ja pelkästään nämä ihanat orkidean oksat:

Sekä nämä lautasliinarenkaat:
Jo vain kelpaa joulupöytää alkaa laittaa. Lautasliinat pitänee vielä hommata niille.
Kotona täällä oli jatkettu kellarin laatoitusta ja kohta voinen sanoa, että meidän kellarin lattia on saanut laatat pintaansa kauttaaltaan. Näyttää jo tosi hyvältä ja pian sinne pääsee ilman kenkiä, mitä en joskus uskonut tapahtuvan ikinä! Mutta annetaan sen lattian kuivua rauhassa jonkin aikaa...
Kävin hakemassa tänään ihanille lasipalloilleni Kodin Ykkösestä lasivaasin, jota voinen käyttä myös maljakkona ynnä muussa. Hieman sain jo joulua siis lisää kotiin.
Juurikin oli passeli määrä palloja siihen ja ihan vahingossa!
Minulla on myös tapana aina tietyn sesongin aikana käydä Pentikin liikkeessä katsomassa onko jotain uutta ihanaa tullut ja olihan sinne. Tämä suloinen poro nimittäin:
Ja sitten nämä jo aikaisemmin ostamani pallovalot. Laitoin ne ekaksi verannon ikkunalle. Siellä oli jo vanhassa Riihimäen purkissa tähtivalot, joten se oli ehkä liikaa. Siirsin ne sitten keittiön länsisiiven ikkunalle ja jotenkin ne eivät vain miellyttänyt silmääni sielläkään. Tänään sain sitten ahaa-elämyksen siivotessani, ja tyhjensin suuren lasivaasin olohuoneen lattialta ja asettelin ne siihen ja luulenpa, että siinä saavat olla oikein paraatipaikalla jatkossakin.

En kuiteskaan halunnut nakata ihania koivunoksiakaan pois ja laitoinen ne sitten tänne:
 Voihan se olla, että ensimmäisen vesisateen aikana väri häviää,mutta aika aikaansa kutakin!
Ei muuta kuin oikein pirtsakkaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!