tiistai 25. marraskuuta 2014

Iittalan Nappula

Viikko vaihtui leudon sään merkeissä. Tulin juuri lenkiltä, kun viime yö menikin pikku yökukkujan kanssa valvoessa. Meidän pesueeseen on iskenyt hirmuinen flunssa. Itse vielä siinä ja siinä säästynyt siltä, mutta kaikilla muilla se onkin. Nyt sitten tikut silmissä sirritellään, että jaksaisi valvoa seuraaville unille asti. Voihan pöpöt, kun ette kuole sitten millään.Mutta kyllä tämä tästä.
Ihmeen terveitähän tässä ollaankin oltu jo kuukausia.
Kellarissa on jatkettu puuhastelua ja kalustuksen aika on koittanut. Ollaan pariin otteeseen kierrelty liikkeissä ja taidettiin löytääkin ihan kiva allastaso. Ongelma on vain, että meillä on jo allas valmiina, mutta näyttää ettei yhtäkään settiä myydä ilman allasta, joten joo, myyntiin sitten aiemmin ostettu allas. Eihän se allas kallis ollut alunperinkään,mutta eihän me sitä hoksittu, että nykyään tulee allas mukana, menitpä minne tahansa. Myös ikeassa, josta olisin kelpuuttanut yhden ihanan allastason, mutta niin. Ei auta enää huokailla.
 Odotan tässä innolla tilaamiani tuotteita sinne kellariin. Vielä ei ole tullut saapumisilmoitusta. Tehosteseinän sävyä mietimme parhaillaan myös sinne kellarin veskiin ja aika vahvoilla on musta päätyseinä. Saa nähä mitä sitten lopputulos on. 
Mutta jotain uutta olen löytänyt tupasemme keittiöön. Kävin nopsaan uudessa avatussa Ideaparkissa ja siellä oli poistuvia tuotteita ihan mahtavassa alessa. Mukaani lähti Marimekon Hetkiä/Moments käsipyyhkeet:
Sitten jo aikaisemmin olen löytänyt Kodin ykkösestä Anno-tuotteen servettejä, jotka sopivat hyvin uuteen astiastooni:
Ne vissiin oli tarkoitettu joulukattaukseen, mutta voihan noita käyttää muulloinkin. Tosi kivat olivat kyllä.
Ja sitten kauan miettimäni Iittalan Nappula kynttilänjalka. Siinä se taas koreili silmieni edessä eilen illalla, kun kiersimme etsimässä allastasoa. Jotenkin eksyimme Iittalan outlettiin ja nehän oli alessa. Yksi saattoi lähteä joulupukin konttiin, mutta toinen lähti väkisin mukaani ihan omaksi ilokseni. Siinä vain on sitä jotakin..
Siinä se töröttää urheasti ihanalla Hay-pöydälläni. Kyllä, tykkään.
Hain eilen postista myös yhden kolmesta paketista, jotka tilasin viime viikolla netistä. Nimittäin Anna Nygård Design:n kierrätyssälekaihtimista tehdyn sälekorin. Mikä upea keksintö kierrättää niinkin arkipäiväistä asiaa kuin sälekaihdin! Ja ne on helppo pestä ja pitää puhtaana. Niitä on eri kokoja ja eri tarkoitukseen suunniteltu. Löysin sivut netissä seikkailtuani ja pakkohan semmoinen oli hankkia, kun käyttötarkoituskin oli jo selvillä, tulitikkuaskit! Voi että ne lojuu siellä sun täällä ja sitten kun tarvitse niitä, missään ei ole yhtään. Mutta nytpäs ne onkin aina tallessa!
Kyllä, Suomalaista käsityötä parhaimmillaan!
Ja sitten hieman joulutunnelmia:
Nämä ihanan isot julupallot ostin vuosi sitten Itsenäisyyspäivänä Tallinnasta yhdestä suuresta ostoskeskuksesta. Niissä oli alunperin punaiset nauhat, mutta vaihdoin ne valkoiseen. Siinä roikkuvat olohuoneen ikkunassa. 
Ja hieman on punaista tullut lisää, vaikka sen ei pitänytkään olla meidän joulussa mukana...
1800-luvun matkalaukku sai sekin hieman somistetta. Ehkä se on muisto tai kunnianosoitus pienille sotalapsille, jotka ovat ehkää jopa juuri joulunajan viettäneet jossain ihan muualla kuin omassa tuvassa. Laukkuhan on jonkin pienen evakkolapsen, joka on sodan alta lähtenyt pakoon.En edelleenkään ole raaskinut hävittää sen laattoja kahvasta roikkumasta.
Ja koska meillä ei ole enää tuota ylimääräistä pöytätilaa, niin keittiön hylly notkuu tavaraa. Tuo punainen saattaa tosin häiritä silmääni niin kovasti,että hyvin paljon mahdollista, että se lähtee sieltä,mutta kahtotaan.
Mutta nyt lähden laita pottua pikkuiselle. Jäädäänpäs odottele postia saapuvaksi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!