perjantai 29. marraskuuta 2013

Voihan nuohooja..

Kamalaa, kun aika menee nyt liian nopealla tahdilla kohti Joulua. Joulua ei juurikaan ole meidän kodissa tänä vuonna laitettu ja melkeinpä taitaa ihan ahistaa tuo ajatus jouluttomasta joulusta. Vuokrapysäkkimme on niin kamalan pieni, ettei siellä voi juurikaan alkaa joulua laittaa. Hyvä, et mukaan mahtuu nytkään. Hmph. 

Raksalla ollaan edetty taas pienin askelin. Pääveskin lattia on siinä vaiheessa, että putkimies voisi tulla lattialämmityksen, jotta sen voisi valaa. Suihkun lattialämmitysputket tulevatkin sitten kuulemma vanhan puulattian päälle. Joten putkimies, voisitko jo tulla!

Olemme alkeneet rakentaa vierashuoneen kattoa ja se onkin nyt siinä vaiheessa, että villat on katossa ja laskut tehty ja seuraavaksi lautaa pintaan, ja putkihirvitysviritelmät ovat pian hävinneet! Avot! Sen jälkeen alkaa tapahtumaan alakerran aulan katon parissa. Sitten onkin suurin osa katoista valmiit. No, maalia pintaan ja sitten valmiit meidän osalta.

Tasoitus, tuo hirveä tasoitus urakka. Olen tasoittanut vierashuoneen seinät kertaalleen ja pitäs alkaa hiomaan sitä, mutta soattaapi olla, että joku muu tasoittaa meidän seinät...ehkä...Mieheni ystävä on tehnyt sitä työkseen ja apua saatetaan pyytää. Se on kamalimmista kamalinta puuhaa. Huh!

Muuten raksalla ei ole muuta kuin kaamea kaaos. Pitäs alkaa siivoilee, mutta minne siivoaa, kun jokapaikka on täynnä. Ehdotinkin, että tehtäs tosiaan vierashuone pohjamaalille asti ja tungettas kaikki sinne ja tehtäs se sitten joskus loppuun. Se ei ole huoneista se tärkein kuitenkaan. Joten vieraat ihan vielä ei sit pääse sinne majoittuu ;)

Tässä kuitenkin pari kuvaa villastamme...





Tässä on pääveskin lattia tällä hetkellä. Vanhat betonivalut piilossa ja hieman järjestystä myös siis tässäkin huoneessa.




Tässä hieman siivotonta kotiamme.Kuva siis tuvastamme. Josko siitä joskus saisi asuttavan? ;)

 

Tämä me rakennettiin eilen illalla. Saatiin sekä villat, että laskut valmiiksi ja nyt vain siis lautaa pintaan.

Että semmosta. Mutta niin, tärkein mullistus kuitenkin oli eilinen nuohoojan käynti. Tuo mies, jota odotettiin viikkoja ja sitten olis saanut kyllä kokonaan olla käymättä! Hän nimittäin ilmoitti, että kellarin saunan kiuas on pakko ottaa irti ja pois. Miksi? No, koska pönttöuuni ja saunan kiuas eivät saa olla samassa hormissa? Miksi? NIIN MIKSI? Joo, meillä ei siis tule olemaan kellarissa saunaa, vain ja ainoastaan ulkosauna. Ja se taas tarkoittaa, että kauan haaveilemani tulen leiskunta ei tule näkymään meidän saunassa, sillä tuo ruma pökäle siirretään siis ulkosaunaan. Ilman lasiluukkua. No, säästetään kiukaan hinnassa ja lauteiden, mutta näin. Mietittiin miehen kanssa, että mitä sille huoneelle sitten, missä sauna on nyt? No kaappeja, hyllyjä ja eräänlainen varasto. No, kuinka monen varaston katossa on tähtitaivas? Ollaan varmaan ainoita....Mutta sit hieman purettuani tunteita isälle, hän sai loistoajatuksen. Siirtäkää valot ulkosaunan kattoon! Miksi ei! Ja näin säästettiin siis senkin saunan valoissa. Tällä hetkellä valot roikkuvat niputettuina kodinhoitohuoneessa, joten irti vaan ja talteen.Ja siihen loppui ajatus toisesta saunasta sisällä. Mutta ennen kuin pönttöuuni on saapunut, meidän kiuas pöhisee varmasti!

Että semmosta meille siis..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!