lauantai 9. marraskuuta 2013

Uusi alku veskille

Päivät hurahtaa nopsaan ja pitää melkein juosta, että perässä pysyy! Marraskuu lähestyy puoliväliä ja paljon on tehtävää. Viikonloppuna kun ehtisi tehä kaikkea, niin aina tulee jokin meno, mutta niin se vain menee, että raksaaminen on selviytymistä. Mutta onneksi neiti V sai nauttia tänään päivästään. Hän pääsi ekan kerran kiipeilee valjaissa. Ennen mennyt ilman ja totutellut muuten vain otteisiin, mutta tänään pääsi kokonaan uudelle seinälle valjaissa. Olihan se ollut huippua. Loppuillan hän sitten pehersikin serkkunsa kanssa mutalällyssä. +7, uskomattoman lämmintä myöhään marraskuussa. 
Pikku neidin ikioma unelmien sänky haettiin eilen illalla kotiin,mutta se on vielä palasina, joten kuvaa ei voi laittaa. Siellä se lepää makkarin seinää vasten. Tilasin myös Tampereelta 20 kiloa matonkudetta, joten prinsessa saa pian uusia pinkkejä mattoja huoneeseensa ja luonnonvalkeasta virkkaan sitten muualle taloon isompia ja pienempiä. Isännän studion musta matto on kierrosta vaille valmis. Onhan se lojunutkin jo vaatekaapissa muutosta asti ;)

Raksalla ollaan saatu levyä pintaan porraskäytävään. Vanha sähkötaulu oli lähtenyt ja eristeet ja levyt tulivat tilalle. Myös veranto oli saanut ulkoakäsin uutta lautaa pintaan. Hieman jäi kesken, kun uutta ovea ei ole saatu vielä paikoilleen,mutta muuttuihan se jo kovastikkin ulkonäöltään. Viimeinen puhdistettava ovi on jo puolivälissä, joten enää on jälellä vain pariovet.  Pääveskin lattia otti ja lähti tänään pois. Hieman murheissani seurasin sitä touhua, mutta sinne valetaan betonilattia ja asennetaan lattialämmitys. Onneksi päälle voidaan kuitenkin rakentaa lautalattia.

Tältä meillä siis näyttää nyt...


Tuossa näkyykin verantamme pimeässä. Ikkunoiden ympäriltä uupuu koristelaudat, mutta saa siitä ajatusta miten uusi lauta eroaa vanhasta. En malttaisi odottaa sitä uudessa maalissa, joka ei ole edelleenkään vanukas :)
 


Tässä on isoin muutoksen kohde tällä hetkellä. Siinä on tuleva vessamme. Lattiasta on suora yhteys kellariin, joten kauhean turvallista ei ole seisoskella siellä vielä. Ja kuten arvata saattoi, meillähän ei tunnetusti piikkaaminen ikinä mene putkeen. Juurikin siinä kohin, minne piti tulla vessanpönttö, oli elämää suurempi kivi, joka saattoi aiheuttaa muutaman ärräpään =0 Mutta nyt pitäs putkimiehellä olla tilaa tolskata putkien parissa. Nyt on hyvä jatkaa tuosta. Kiva kiva!
 


Ja tässä on kaksi viimeistä yksilöovea. Toinen valmiina karmeja ja uutta maalia varten, toinen vielä toiselta puolen vanhassa maalissa. Mutta pian on sekin vaihe takanapäin :) Etenee, etenee..
 

Ja tässä on suuri ylpeyden aiheeni, jota voin kehua retostaa vielä hyvän aikaa! Upea orkideani. Ja kuinka aidolta se näyttäkään! Vaan kun ei ole. Joskus aiemmassa postauksessani mainitsinkin, että olen pikkuhiljaa vähitellen siirtymässä silkkikukkiin, niille jotka ovat aidosti oikean näköisiä. Ja kun tämän ihanuuden näin kaksi kk sitten, enhän voinut vastustaa. Ja eilen se muutti sitten meille. Tällä hetkellä se ei pääse oikeuksiinsa ahtaassa olohuoneessamme, mutta uudessa olohuoneessa se saa kunniapaikan!
 

Tässä orkideani koko komeudessaan! Sen ylimmät kukkavarret yltävät ruokapöytämme korkeudelle. Se on siis iso. Kuva saattaa vääristää hieman. Tuota ruukkua vain mietin, että näytänkö sille pensseliä ja maalaisin sen valkoiseksi vai jätänkö noin. Pitää miettiä. Ajattelin kuitenkin laittaa tuohon "mullan" päälle sitä koristeheinää, joten ruukku saattaa silloin ollakin ihan kiva, mutta sittenhän se näkee, miten se iskee silmille uudessa kodissa valkoisen keskellä :) Mutta kaunis se on <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!