sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Uusia taitoja ja vanhaa valkoista

Lumen valkaisemaa sunnuntaiaamua! Yön aikana loska oli hävinnyt ja lumipeite tullut tilalle. Oikein jouluinen tunnelma! Eilen aloitimme tasoittamaan yläkerran seiniä. Kumpikaan ei sitä ollut tehnyt aikasemmin ja hieman se oli opettelua. Nyt on kuitenkin makkareiden ja pikku aulan seinän naulanpäät melkein kaikki tasoitettu kertaalleen ja osaksi myös levyjen reunat nauhoitettu. Eihän se vaan ole helppoa. Ihan kauheaa. Tänään varmastikkin jatkunee se homma. Sit ne pitää hioa ja pakkeloida uudelleen. Huoh mikä työ, mutta sitten saakin laittaa pohjamaalia pintaan. Ja nyt on kaikki viemäriputkihirvityksetkin purettu pois. Eilen lähti viimeisetkin. Enää on vain muutama pätkä vanhaa putkea jälellä eli jippijee! Rakennustarkastaja kävi perjantaina ja hei, ei huomautettavaa! ;) Homma jatkukoon!

Eilen oli myös joulukirppis Hiukkavaarassa ja käväisin siellä mutkan. Ruosteista romua ei sieltä mukaan tällä kertaa lähtenyt, mutta vakoisia vanhoja arabian kulhoja kylläkin ja halvalla. Vanha rouva joutui henk.kohtaisista syistä ikäväkseen myymään ne ja onni kun olin ensimmäisenä paikalla sillä pöydällä. Ihanat jouluiset tarjoiluastiat sain siis mukaani. Ja miksei myös muulloinkin käytettäväksi, mutta oli miten oli, tuossa ne komeilee keittiön pöydällä. Tällaista siis meille tänä päivänä :)






Tuossa on uusi ulko-ovemme, joka ei oikein pääse oikeuksiinsa tuon vanhan pintalaudan kanssa. Ihan oven yäpuolella on todiste valkoisesta maalista, jonka värinen talo on siis alunaikojaan ollut. Palaamme siis todellakin juurille!





Tässä on pikkuaulaa tasoitettuna kertaalleen...





Ja tässä on uudet kulhoni, jotka kulkeutuivat mukanani joulukirppikseltä. Kuva ei kerro ihan koko totuutta. Esimerkiksi lautasen pohjassa on merkintä dd43cm. Joten melkoisen kokoinen tarjoiluastia siis on. Harmi vain, kun tänä jouluna emme pääse niitä testaa. Eli nämäkin joutuvat siis vaatehuoneeseen tyhjään laatikkoon odota muuttoa.




Ja näin ihanasti kukkii amarylis, jonka ihana mieheni päätti ostaa minulle syystä josta? Kukkia on kuulemma tullut ostettua liian vähän. Ei ihan jouluksi ehtinyt, mutta hälläkö väliä, onpa ainakin ihanan punainen!

Ja nyt ei auta alkaa kuin tiskaamaan ja hieman kohentele paikkoja. Lähen raksalle tuossa puolenpäivän maissa hieman jatka tasoitusta ja sitten pitäisi ennättää sisustusiltaan Tyrnävälle kuudeksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!