keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Mutkiako matkassa?

Pari päivää on vierähtänyt ja jotain on saatu ehkä myös aikaiseksi. Olohuoneen katto on yhtä lautaa vaille valmis. Ei ole enää roikkuvia johtoja sikin sokin, vaan upea lautapinta,joka kaipaa enää vain maalia ja pari listaa. Vanha ulko-ovi on saanut väistyä uuden tieltä ja tilalla on nyt valkoinen kummajainen, johon silmän pitää tottua. Onhan se monta kertaa parempi kuin se kauhean tumma vanhus, mutta jotenkin se vaan vie aikaa. Ehkä en vain ole päässyt irti vielä siitä unelmieni ovesta...Mutta menee se liukkaammin kiinni ja kahva on hieno. Ja väri on valkoinen. Hyvä se on. Vanha ovi pääsi uuteen kotiin tänään samoin kuin katosi valtava lautakasa nurkalta myös. Ja taas on puhdas piha. Mistä tuota roskaa vain tulee?=0

Pönttöuunin lattia on valettu ja tukiparrut asennettu. Enää puuttuu itse uuni. Minä mietin, että mitä alkaisin seuraavaksi puuhastele ja ajattelin, että lähen paikkaa kodinhoitohuoneen reiät seinistä ja koko kellarista, mutta kaikki ei mennyt kuin ajatus. Ruvetessani irrottamaan jotain rautajuttuja seinästä, vanha rappaus alkoi varisemaan lattialle. Siihen seinälle ei kertakaikkiaan voinut laittaa kaappeja kiinni. Siispä pahin painajaiseni iski jälleen. Minun oli ihan pakko alkaa piikkaamaan kodinhoitohuonee seiniä! Se oli iso möykky rinnassa, mutta välttämätön toimenpide, jotta saan kaappini sinne joskus. Mutta onneksi huomasin ongelman nyt enkä sitten, kun kaapit ovat jo ovella. Mutta se homma ei jäänytkään sitte siihen. Vanha iljettävä saunanoven karmi piti irrottaa ja kauhea, että se olikin märäntö. Mutta kauan kiukuttuani sen kimpussa sekin on nyt poissa. Tänään rupesin sitten piikkaamaan oven puoleista seinää ja joo, sekin ropisi syliini ja siispä iskin pari kertaa rautakangilla ja seinä oli pian hyvää vauhtia häviämässä. Mutta tietty siihen oli raskittu laittaa vain pari kerrosta tiiliä ja loput oli betonia ja mun voimat loppukin sitten siihen. Onneksi ihanan avulias ihminen saapui hätiin ja pari iskua ja hetken päästä seinä makas lattialla pölypilven keskellä! Ja mulla on nyt avoin kodinhoitohuone. Tilalle tulee lautaseinä, kevyt ja ilmava. Myös kaappeja mahtuu nyt enemmän ja sekin suunnitelma meni vähän niin kuin vahingossa uusiksi, mutta lopputulos on sata kertaa parempi! Joten kaikki on ollut sen vaivan väärti!Kysymys olikin: mutkia matkassa? Ei tosiaan! Vain uusia mahdollisuuksia ;)

Tältä meillä siis näyttää nyt...



Tuohon tulee siis pönttöuunimme joskus tammikuussa :) Odottavan aika on niiiiin pitkä!




Putkimiehet ovat huiskineet kodissamme ja tällaisia rumiluksia on ilmestynyt sinne sun tänne. Kuva on vierashuoneen katosta. Ja jos joku kysyy mitä nuo on, ei minulla ole harmaita hajua siitä! Musta putki oli oikeesti tosi paksu. Oikea jättiläinen. Joten vieraamme, saatte nukkua noiden seurassa. Toivottavasti ei kuulu ääniä ;)


Tuossa on kodinhoitohuoneen päätyseinä, jonka piikkasin esiin. Totesimme kuitenkin, että kolme ylintä tiilikerrosta vaihdetaan, joten muutoksi siis vielä tulossa. Väri oli alunperin se kauhea pinkki.

Siinä lattialla makaa vastakkainen seinä. Tuhansina palasina, mutta tuota sotkua on niin ilo katsella ;)

                                                  
 Tuossa OLI joskus seinä, ei ole enää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!