lauantai 16. marraskuuta 2013

Talvinen löytöni!

Lauantaipäivä on pulkassa. Olipas vaan rento päivä raksalla! Eilen sain vihoviimeisen oven hiottua ja puhdistettua. Olipas vaan voittajafiilis! Hymyä riitti ja hypitytti. Pakkasin kuumailmapuhaltimen takaisin laatikkoonsa ja se saa odottaa paluumatkaa takaisin Kainuun perukoille. Ilman sitä olisin todellakin ollut pahemmassa kuin pulassa. Onneksi isän varastosta löytyy melkein mitä vaan :) Sitten tulikin kysymys, mitä sitten? No, tänään otin melkoisen rennosti ja siivoilin. Sitten autoin hellua olohuoneen katossa ja kauan aikaa ruinattuani, sain vihdoin ja viimein opastusta sirkkelin saloihin. Ja eihän se vaikeaa ollut ollenkaan. Siinä sitten sirkkelöisin hänelle laudanpätkiä karhunvillaa tukemaan kattoon. Ja oikeastaan se oli tosi kivaa. Sitten opettelin leikkaamaan karhunvillaa ja sekin oli helppoa kuin heinänteko ja nyt voin ihan yksin sirkkelöidä kaikkea mitä ennen sahasin hikipäässä. Heh, musta on kehkeytymässä oikea raksalyyli ;)

Sitten kävin hae 30-luvulla tehdyn pienen reen, vai kelkka tai mikä liene. Se on jäytänyt mieltäni jo parin kuukauden ajan ja sitten päätin mennä hae sen. Harmikseni sitä oli kohdeltu kaltoin pitämällä sitä kosteassa tilassa ja se oli hieman kupruillut, mutta ei muuta kuin maalia pintaan ja taas näyttää ihan kivalta Sitten duunailin sitä hieman lisää ja poistin sen kahvan. Mielestäni se oli tehty potkurin kädensijasta ja oli ihan kauhea. Siispä päätin poistaa sen. No se ei mennytkään ihan putkeen, sahasin sormea, mutta tilanne hallinnassa!

Sitten ihan viime hetkellä sinkosimme neiti Veen kanssa ruokakauppaan ja pyyhälsimme astioiden ohi. Mitäs silmiini osuikaan?! Sellaisia lasipurkkeja, mitä olen etsinyt jo pitkän aikaa. Ja siinhän niitä oli, juurikin tarvittava määrä. Olen jo vuosia ihaillut Fazerin karkkihyllyä. Olin aikeissa ostaa sellaisen tupaamme, mutta kun vihdoin löysin sellaisen, olin pyörtyä. Hintaa oli ihan 450 ja risat. Joo, ei kiitos. Siispä päätin toteuttaa plan been ja ostaa nuo lasipurkit. Ja hintaa oli vain 4 euroa ja siitäkin sain -15% alennusta. Et pääsin ties kuin paljon halvemmalla. Nyt vain pitää piirtää ajatus paperille ja kertoa se puusepälle :)

Tässä kuiteskin pari otosta tulevasta kodistamme...



Tuossa on suihkumme. Pikkuruinen, mutta kaikki tarvittava onkin siihen mahdutettu :)



Ja tässä on pääveskimme. Osa putkitöistä onkin jo tehtynä. Vessanpönttö tulee siis tuohon koloon.


Tässä on olohuoneen uutta kattoa. Puolet vielä tekemättä, mutta sellainen siitä tulee.


Tämä taas on keittiön valmis katto. Keittiö näyttää hurjan pitkältä, mutta ei se haittaa, onpahan tilantuntua!


Ja tässä on se kaunis esine, joka oli unohdettu jonnekin, minne sitä ei olisi saanut jättää :(


Ja tässä reki/kelkka uudessa maalipinnassa ja muutenkin hieman duunattuna :) Sille onkin jo suunnitelma, itseasiassa montakin, mutta aika näyttää mikää niistä toteutuu, vai vaihdanko vuodenaikojen mukaan...Hmm....

Ja tässä toinen sydän, joka löytyi kodistamme. Ensimmäinen oli kellarin seinässä ja tämä löytyi yläkerrasta. On tainnut työmiehellä olla rakkautta ilmassa ;) Sydänten koti <3

2 kommenttia:

  1. Ihana kelkka, jota meilläpäin sanotaan sipikaksi. Siihen kyllä kuuluu juuri tuollainen "kapula" kädensijaksi. Oli varmastikin alkuperäinen. Mutta kaunis on ilman sitäkin :) Tuollaisia oli myös oikein vanhoissa lastenvaunuissa kädensijana. Onnea hienosta löydöstä!

    VastaaPoista
  2. Hips!Tiedätkö huomasin sen itsekin kun myöhemmin asiaa tutkin.No,pienen harmituksen jälkeen opin uudelleen tykkäämään siitä ja edelleen on kelkka meillä:) Ensi talvea odotellessa!Ja kiitos kommentista:)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!