keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Yhtä sieltä, toista täältä

Niin meidän tuvassa touhutaan. Pajon on vielä tehtävää ja siksi kait sitä otetaankin yhtä sun toista samaan aikaan, jotta kaikki olisi valmista määräaikaan mennessä. Olin aamulla aikaisin siivoilemassa olohuonetta ja mietin, että niinköhän saahaan kaikki valmiiksi helmikuun loppuun mennessä? Hmm...Ehkä se vain hermostuttaa, sillä enää on siis vain listat ja lattian maalaus ja tietty kylppäri ja keittiön asentaminen, mutta niin. Eipähän käy elämä tylsäksi ;) Mutta lattiamaali on siis hankittu ja pian saadaan se kauhea muovimatto pois lautalattian päältä. Veikkaisin, että josko ensi viikolla? Kenties :)

Mutta kellari on suurimmaksi osaksi jo maalattu kertaalleen ja kattokin on laudoitettu aina kodinhoitohuonetta myöten. Joten tosi hyvältä näytti sielläkin, kun aamulla hiljaisuuden vallitessa hiippailin huoneesta toiseen. Ei ole enää niin sekava tunnelma, ainoastaan ehkä omassa pääkopassa. Myös suihkua on alettu pohjustaa. Pian on varmaan laatat jo paikoillaan:) 

Tilasimme vihdoin ja viimein eilen illalla loputkin kodinkoneet netistä ja ne pitäisi olla meillä kahen viikon sisään. Ja olen enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen. Laitan kuvapäivitystä heti, kun saamme ne asennettua keittiöön. Joka kuin myös on hyvää vauhtia valmistumassa. Ja keittiön kalusteista puheen ollen, valitsin sinne vetimiksi jotain ihan muuta mitä olin alunperin miettinyt. Meille tulee nuppeja ;)  Ja täytyy sanoa, että yllätin jopa itseni valinnalla. Pari kuukautta mietin ja mitään en kelpuuttanut ja vihdoin löysin jotain, mikä puhutteli kovasti. Kiitos Tyrnävän Arjan, joka tilaa ne minulle jostain päin maailmaa ;)

Tässä siis joitakin otoksia tuvastamme ja jotain ihan muutakin :)






Tässä on siis pitkän pähkäilyn lopputulos. Meidän keittiöön tulee nuppeja, ei kuppivetimiä, joka olisi ollut helppo ja turvallinen valinta. Nuo antaa tarvittavaa ryhtiä ja koska meillä on muutenkin asteen verra harmaata, oli se helppo valinta värinsä puolestakin. En malta odottaa, että saan ne paikoilleen. Ikioma Mcgyverini pääseekin asennushommiin ;)



Ja tässä on alettu kylppärin valmistelut laattoja varten. Tänään ymmärtääkseni jatkuu sekin homma.



Neiti näppärän myrkyn vihreä ovi on paikoillaan, maalia tosiaan kuitenkin vielä pintaan, niin avot! Isä onnistui siis tässäkin karmissa nappisuoritukseen :)



Tässä on kellarin pisin seinä jo pohjamaalissa ja huomatkaa miten avartaa kivasti! Todella paljon siistimmän näköinen ja tietty asiaa auttaa sekin, että rojut on siivottu alta pois, joten ehkä meidänkin kellarilla on toivoa :) Veskille ei ole tapahtunut mitään sitten viime kerran. Mutta ei olekaan jonon kärkipäässä to do-listalla.



Tässä on jo melkein valmis kodinhoitohuoneen kattomme. Kyllä siitä joskus valmis huone tulee ja vanha haiseva suihkutila on kohta enää vain kaukainen muisto!



Ja nämä upeat, ruosteen kyllästämät kulmaraudat saapuivat Metsänkylän navetasta viikko sitten. Mikä on niiden käyttötarkoitus, se selvinnee myöhemmin ;) Mutta niitä on paljon lisää..



Ja tämän vaahtokarkin aloitin maanantaina ja eilen sain sen loppuun. Parsinneula on vain jossain, ehkä löytynee tai ostan suosiolla uuden. Mutta neiti Veen huoneesee on jälleen yksi matto valmis. Ja uusi omistaja on todella tyytyväinen lopputulokseen. Täytyy vielä virkata toinen samanmoinen, kun kudetta kerta jäi toiseenkin. Värit hieman vääristyy, on paljon enemmän vaahtokarkin vaaleanpunainen ja reunus ei ihan pääse oikeuksiinsa, mutta on kuin pitsiä läheltä katottuna ja aionkin tehdä samanlaisia reunoja pariin muuhunkin.

Mutta näihin hempeisiin tunnelmiin on hyvä lopettaa tältä erää ja katsoa mitä seuraavaan postaukseen olemme saaneet aikaiseksi... Sehän onkin kohta jo viikonloppu, hyvin kiireinen sellainen!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!