perjantai 24. lokakuuta 2014

Bestå-taso ja ripaus joulua

Vihdoin sain aikaiseksi kuvattua uutta tv-tasoamme, joka on kaukana vanhasta, ehkä hieman jo pinttyneestäkin tasosta. Vanha on siis myyty jo uuteen kotiin. Joku on sitä mieltä, että uusi, ei puuta nähnytkään taso ei vedä vertoja vanhalle kokopuiselle tasolle, mutta kyllähän tuo taitaa hänenkin silmää miellyttää. Ainakaan ei omiin koriviini ole rutinaa kuulunut. Tykkään kovasti uuden kiiltävistä ovista ja pelkistetyn hienostuneesta linjasta. Se ei yhtään näytä niin raskaalta kuin 9 vuotta vanha jo kellastunut  hirvitys.Jo oli siis aikakin uusia. Aika aikaansa kutakin tuumasin, kun sille hyvästit heitin ovella. 
Bestå-taso Ikeasta
Sen lisäksi, että olen nyt saanut uuden tasoni, aloin suunnittele uutta alkavaa projektia, joulua. Joo, ehkä ollaan aikaisessa, mutta kaupassa on jouluvermeet niin houkuttelevasti jo esillä, että pakko kait se on alkaa itsekin jo jouluun ajatuksensa suuntaamaan. Yksi lahja on jo ostettu, mutta lähinnä ajattelin ensin kartoittaa joulukoristeitani.Meidän joulu ei ole punaista vaan hopeaa, valkoista, harmaata ja ripaus mustaa. Ehkä jotain punaista saattaa lipsahtaa sekaan, mutta se on kyllä iso ehkä. 
Ikeasta tarttui väkisinkin hyppysiini pari pakettia näitä lasipalloja.Minulla on Iittalasta ostetut vanhatkin, mutta nämä oli myös ihanat ja eivät todellakaan hinnan kirous niin kuin edelliset palloni.
Ja tänään menin hae nyt vihdoin ja viimein niitä pussukoita orkideoilleni, niin silmäni osuivat näihin:
Voi voi, ihanat keraamiset joulupalleroiset, jotka pysyvät tasaisen pohjan vuoksi myös pöydällä tai miksei myös lyhdyssä! Suloiset!
Tuossa siis on se pussukka, josta jo kauan sitten olen maininnutkin, mutta jotka nyt vasta pääsin hae.Ne ovat Uashmaman pussukoita ja ne voidaan pestä käsin. Näyttää siis paperille, muttei sitä suoranaisesti ole. Minulla on siis jo ollut entuudestaan tuollainen, mutta pakko oli hakea näille kahdelle orkidealleni samanmoiset. Olisin ostanut myös mustana, mutta L-koossa. Sitä hänellä ei ollut, mutta se tulee myöhemmin. Sille minulla on ihan toinen käyttötarkoitus, siitä kuiteskin sitten kun itse pussukka on käsissäni..
Edellisessä kuvassa taisi jo vilahtaa myös tämä ikean ostokseni, hopeinen pallon muotoinen kynttilänjalka.Se on siitä kätevä, että sen saa kahdelle eri kynttiläkoolle. Pohjassa on reikä hieman isommallekin kynttilälle, mutta päällepäin sitä reikää ei huomaa kukaan. Tuo kolo on hieman isommalle tuikulle. On niin kiva, että en hirveästi ajattele sitäkään niin kauhean jouluisena.
Mutta että joulufiilikset eivät kokonaan häviä muiltakaan tupasen asukeilta, laiton jo ensimmäiset sisustusvalot isoon Riihimäen lasipurkkiini:
Purkki on kuin tehty sisustusvaloille!Asetin purkin verannon puupenkille. Näkyy sieltä tosin olohuoneeseen asti. Ja taas saan kiittää miestäni sinnikkyydestä jättää ovi pois siitä suuaukolta!
Ja koska siirsin Riihimäen purkin verannolle, jäi keittiön pitkä pöydän pääty liian tyhjäksi. Siispä etsin jostain kätköistäni tämän ihanan tarjottimen ja läppäsin sen sinne. Nyt sillekin tuli sitten paikka uudessa tupasessamme.
Ja  vielä lopuksi tässä vielä pari riihimäen lasipurkkia, jota duunailin valkoisilla helmillä ja nyt ne näyttävät kuin uusilta :)
Tästä purkista tuli puukapustoilleni uusi astia. Helmet ovat siis vain etualalla.Eivät mene ympäriinsä.
Ja tästä taas astia tuikuilleni, jota ahkerasti poltan tähän aikaan vuodesta jo.
Mutta eipäs siinä. Pitkä postaushan tästä sitten tuli, mutta se suotakoon. Viikonloppuna siirretän sitten kelloja, muistattehan sen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!