tiistai 25. helmikuuta 2014

Muuttoa, laatikoita, siivoamista, sekasotkua..

...sitä meidän elämämme on juurikin tällä hetkellä. Keskeneräisiä asioita ja tuskanhikeä mahtuu myös arkeemme. Pitkä aika on vierähtänyt edellisestä postauksesta, mutta hieman on kiirettä pitänyt. Kiire on taitanut jäädä meille asumaan. Vielä on monta asiaa, jotka pitää tehdä, mutta jotkut asiat vissiin jäävät aina sinne asti, kunnes muutamme. Huoks, mutta sitä se on. Harmiksemme helmikuussa on vain 28 päivää, joten sekin on harmittava juttu, mutta sitten taas, muutto on nopeammin ohi. Sitten alkaa laatikoiden purkumaminen, mutta se ei ole ollenkaan ongelma. Olemme  viime viikon loppuna muuttaneet lähes kaikki huonekalumme tuvalle. Vuokrakämppään jäi vain sohva ja meidän sänky. Sitten kaikki pikkutavara on myös täällä kauheassa kaaoksessa ja painajaismainen siivo seuraa minua huoneesta toiseen. Enää yksi ilta ja sitten saan siivota tämän luukun pois. Olen aloittanutkin jo ja siivonnut keittiön kaapit ja hellan ja pessyt ikkunat jne, mutta vielä on paljon jälellä, kun laatikot ja muu roina tukkii pääsyn eteenpäin. Ressiäkö? Ehkä vähän. 

Raksalla on putkimiehet käynyt ja asentaneet tarvittavia asioita, kuten esim vessanpöntön. Meillä on siis pönttö! Huhhei. Muutoin näytti hyvältä, paitsi että veskin hana on ihan väärä. Se iski vasten kasvojani, kun aamulla menin sinne hiomaan hyllyjä ennen palaveria. Onneksi sen saa vaihtaa siihen, mitä  jo aiemmin katsoin, sillä sen hanan vuoksi vaihdoin allasideaakin, joten sen hanan myös tulen saamaan. Ongelma on nyt vain se, että jos sitä ei ole Suomessa, niin se pitää tilata Tanskasta ja voi mennä ensi  viikkoon. Mahtavaa. Mutta hampaat ja kädet pestään sitten keittiön altaassa. Mut keittiön hana on tosi ihana, kuvia myöhemmin kun keittiö on kokonaan valmis.

Saimme siis keittiön viime viikolla ja sekin on melkein valmis. Muutama ovi uupuu ja huuva liesituulettimesta. Jalkalistaa sokkelin edestä jne, mutta voin jo nyt sanoa, että puusepältä varta vasten tilatut, itse suunnittelemani ovet ja kokonaisuus on kerrassaan aivan ihana. Juurikin sellainen mitä halusin ja ennen kaikkea tilasin. Kuvissa se ei pääse yhtään oikeuksiinsa, mutta livenä sitäkin upeampi. Siis ihan unelma. Ja keltään ei löydy samanlaista ja kaiken lisäksi se on kokopuinen, joten avot! Harmikseni nupit saapuvat EHKÄ huhtikuussa, JOS niitä enää tehdään, mutta muita en siihen kelpuuta! Ollaan siis ilman nuppeja pari kuukautta. Hmph.

Yläkerran portaikko sai vihdoin ja viimein kaiteen ja täytyy sanoa, että hieman tuli epäileviä mutinoita, mutta kannatti pitää pääni, sillä se on ihan nappisuoritus kuin myös. Ruksit ja raksit siis toistuvat kodissamme erinäisissä asioissa, tulette huomaamaan :)

Neiti Veen huoneen lattia on kertaalleen maalattu, joten enää yhteen kertaan ja sitten kaikki huoneet on maalissa! Huh, se onkin ollut urakka. Enää sitten vain pitää paikata vanhojen putkien kolot ja sekin urakka on saatettu loppuun. 

Mutta näillä eväillä edetään. Tässä muutama nopea kuva aamulla räpsittynä..





Tässä on lamput, jotka vihdoin sain päätettyä kellarin portaikkoon. TOSIN, se oli ruskean harmaa alunperin ja koska  väri ei iskenyt yhtään meidän värimaailmaan, otin pensselin ja aloin sutimaan. Näitä on kaksi ja enää vain kuvut puuttuu, mutta ne tulee paikoilleen vasta kun pöly loppuu. Polttimo kylläkin laitetaan, että myös portaikossa näkee eteensä. Nämä on myös Tyrnävän pikku putiikista. 



Tässä on uusi vanhan ajan tunnelmaa huokuva uunimme. Se oli ihan löytö :) Yläpuolella vilahtelee liesituulettimen kupua, mutta huuva puuttuu, joten se on vielä kesken aina to asti :) 



Tässä taas on upea mikromme, joka sopii kuin nyrkki hanskaan. Alapuolella näkyy vähän kaapistoa. 



Tässä on ikkunan puoleisen seinän kaapistoa. Meille ei tule yläkaappeja ollenkaan. Kaappitila on ratkaistu siis irtokaapeilla ja -hyllyillä.



Tässä on saarekkeen kaapistoa. 


Tämä on pöytälevymme. Tammisaarni. On huomattavasti vaaleampi,kuin kuvissa. Siis paljon vaaleampi.Mutta kokopuinen, ei laminaattitasoa.



Tässä on kuva yläkerran porraskaiteesta noustaessa aulaan.



Tämä taas on aulasta päin katottuna. Aivan ihana. Tykkään!

No niin, siinäpä olikin pari pikaotosta kotoamme. Seuraava postaus onkin sitten kun asumme jo valkoisessa tuvassa. Ja vuokraelämä on taakse jäänyttä elämää. Alkaa sisustaminen ja kokonaan uusi vaihe uudessa kodissa. Mutta ensi kertaan! 
































4 kommenttia:

  1. Vautsiwau Kirsi & co! Kyl työ ootta ollu nopeita :) onnittelut tupaan pääsystä!!! Meillä vielä paljon kesken, mutta varovaisesti sanottuna ehkä tän vuoden puolella...
    Tosi kivalta näytti, odotan innolla lisää kuvia!
    -Pohjanmaan serkkuplikka Hanna

    VastaaPoista
  2. Kiitos Hanna!Kyllä uurastus on vaatinut veronsakin.Mutta onneksi kaikille voi nyt nauraa rauhassa.Vielä on joitakin kohtia,jossa pitää maalia lisätä tai pikku uurastusta,mutta muutto nyt takana ja tavarat etsii paikkoja.Laitan heti kuvapäivitystä,kun löydän piuhan ja kameran=D Niin ja kovasti ootan innolla myös kuvia teidän kohteesta;) Se se vasta unelma kohde onkin!

    VastaaPoista
  3. Hei, saanko tiedustella, minkä merkkinen tuo uuni on? Sopis meidän vintage tyyliin tosi hyvin.

    VastaaPoista
  4. Heippa hei! Uunin merkkiä en muista,mutta se on tilattu ikean nettisivuilta.Ihastuin siihen ikihyviksi juurikin sen persoonallisen ulkonäön vuoksi.Ja kun mikro oli samaa tyyliä,niin sekin istui keittiöömme hyvin! Noita oli kahta eri hintaluokkaa ja meillä se halvempi.Molemmissa.Kurkkaappas ikean nettisivuilta uuneja,löydät sen sieltä:)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!