sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Lähtölaskenta alkakoon

Meidän tuvalla käy täysi tohina, kun kaksi viimeistä viikkoa yritämme huhkia hopulla tupastamme valmiiksi. Enää yksi viikonloppu vuokrakämpässä ja sitten se on ohi. Tiedän jo nyt, että uni jää varmasti vähiin seuraavien kahen viikon aikana. Yhtä sun toista tehtävää on jälellä, mutta en taida ees haluta ajatella kaikkea sitä. Tänään maalailin jo paikoillaan olevat ovikarmit yhteen kertaan ja sutaisin hirsiseinään myös yhden kerroksen maalia lisää. Joitakin lautaseiniä maalasin pohjamaalilla, joten nyt ne pitää enää vain pintamaalilla sutia, ja sekin urakka on ohi. Keittiön seinä sai loputkin laudat pintaansa, joten yksi homma valmis. Siitäkin puuttuu enää sitten vain pintamaali. Luulen, että saattaa jopa olla huomisen tai tiistain juttu. Kuitenkin ennen torstaita, sillä silloin tulee meidän keittiö. Jännittää...

Veskin lattia on saanut puupintansa ja maalattukin se on, joten se on jalkalistoja vaille valmis sisustusta. Hui, hurjaa! Talon lattiat ovat siis kahta huonetta vaille maalatut, mutta ne on suojattu suht hyvin, joten en saa kuvaa tänne. Portaikosta kylläkin, mutta se pitänee vielä kertaalleen maalata. Vanha pinta kuultaa hyvin läpi. Kaidetta pitäisi alkaa suunnittele, tai onhan se minun päässä ollut jo kauan valmiina, eri asia miten saan sen kerrottua tekijälle niin hyvin, että lopputulos on valokuvan tarkka kopio ajatuksistani. Hmm...

Maalailin myös väliovia toiseen kertaan ja vielä pitäs kokeilla pintamaalia. Toivottavasti kolmannen kerran jälkeen ei kuulla enää mikään vanha väri läpi. Mutta sellaista tähän viikonloppuun. Paljon en itse ehtinytkään, sillä pääsin yllätteän odottamatta tuuraa työkaveriani, ja vietin lauantaipäivän ja illan sitten töissä. Hieman huono hetki olla töissä, mutta hiihtolomalla taputan itseäni olkapaille, että hyvä että menin ;)

Kävin eillen aamulla nopsaan pyörähä Muhoksella eräässä mainiossa antiikkiliikkeessä, sillä vein yhden valkoisen kulmakaapin sinne. Ihan vain tilanpuutteen vuoksi. Vaihdoin sen toiseen tuotteeseen. Hävisin paljon siinä kaupassa rahallisesti, mutta onneksi pääsin eroon kaapista ja tilalle sain ihan unelmalöydön! Joten loppupeleissä taisin sittenkin voittaa ;)  Mukaan saattoi lähetä muutakin, niistä tuonnempana...

Tässä pari tilannekuvaa tuvasta..




Tässä on upouusi vessan lattiamme. Jalkalistat uupuu siis vielä täältä.



Tässä on todiste siitä, että kattolistat ihan oikeasti ovat jo paikoillaan ;) Joku sitä epäili, mutta en huijannut =D



Tämä söpöliini on vanha patakaappi jostain päin Suomea. Se on meidän vessan allaskaappi. Siitä puuttuu pöytälevy. On kuitenkin tallessa, suojassa vain kolhuilta! Kohta saamme sen paikoilleen omalle paikalleen.



Tässä on vihdoin kuvaa jalkalistoista, joita olemme maalanneet. Ne on oikeasti todelle leveät, ja ennen kaikkea näyttävät. Kuva olohuoneestamme. Tykkään!



Tässä taas on kuvaa siitä, millaiset ovenkarmilistat meille tulee. Melkein samat kuin oli ne vanhatkin. Aivan ihanat!



Olohuoneesta pikku aulaan mentäessä puuttui lautaa katosta. Nyt ne on siellä, maalia vain pintaan ja valmis!



Tässä upouudet ihanat portaamme yläkertaan! Hieman ovat raksapölyssä ja kaipaavat kovasti luutua, mutta listoja vaille valmis portaikko. Älkää huomioiko lautaseiniä. Ne ovat nyt maalattu, mutta ei näyt tuossa kuvassa.. Pikku ikkunakin on maalaamatta, mutta sen ehtii sitten hieman myöhemmin. Mutta huomatkaa, että meillä on jo ikkunalistat paikoillaan ;)



Ja mikäs se siinä töröttää?! Jep, meidän aivan must jääkaappi! Se on kerrassaan syötävä!Juuri sellainen kuin tilasin :)



Tämä oli yksi ihanuus Muhokselta. Minulla on toinen jo ennestään, mutta päässäni on muhinut idea siitä, miten niitä aion käyttää, joten kokoelma karttuu. Hyvä niin ;)



Tätä viljalapiota olen kuolannut siellä jo vuoden ajan ainakin, ja nyt sen päätin ostaa. Väri on paljon tummempi kuvassa, kuin mitä oikeasti on, en ole vielä päättänyt laitanko sen keittiöön vai verannalle, mutta se on aidosti vanha :)



Ja tämä lähti ihan viime hetkellä mukaani myös samasta paikasta. Se on oikeasti paljon hempeämmän värinen, mutta kuvassa todella kirkas. Laitan sen ihan noin tuolla värillä pikku neidin makkariin. Just niin passeli kuin voi tuoli olla. Mutta nuo pikkuruiset mustat tapit jaloista sahataan pois, mieheni ei vain vielä tiedä sitä hommaa ;)



Ja vihdoin! Hän se on! Vaihdokkini kulmakaappiin! Kaikenlaista matkalaukkua meillä jo on, mutta tällaisia olen nähnyt vain ja ainoastaan lehtien sivuilla ja nyt minulla on ikioma! Vanha vanerinen laukku! Olen ihan myyty :)

2 kommenttia:

  1. Eksyin blogiisi nyt ensimmäistä kertaa ja kiinnostavalta näyttää. :) Meilläkin on menossa taloremppa, ei tosin rintamamiestalon vaan maalaistalon. Ihania nuo vanhat esineet! Pistivät silmään, kun itsekin pidän vanhoista esineistä todella paljon :)

    VastaaPoista
  2. Hei! Meillä tosiaan kovasti jo loppusuoralla, siis pääkerrosten teko. Kellari kaipaa hellää kättä, mutta se valmistuu tässä kevään aikana. Pitääpä käydä lurkkimassa miltä näyttää maalaistalon remontointi :) Ja nuo vanhat esineet, niitä meillä on kovasti ja ne on vieny kokonaan syrämeni <3 Minulla on tiettyjä paikkoja, joissa käyn säännöllisin väliajoin kurkistelemassa ja etenkin tuo talonpoikaisantiikki on kovasti mieleeni!Mutta vanhoissa esineissä on vain sitä jotakin!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!