maanantai 10. maaliskuuta 2014

Lautalattia todellakin narisee!

Pari viikkoa on mennyt edellisestä postauksesta, mutta puolustukseksi on pakko sanoa, että kovasti on muuttopuuhat olleetä päällä. Ollaan asuttu viikko uudessa kodissa ja hyvin on kotiuduttu. Vuokrakämppä on kuin muisto kaukaisesta. Ei ole ikävä entiseen. Muuttoilta meni hieman pitkäksi. Aamuyöstä kolmen aikaan tasan suljin vanhan kodin oven ja neljän aikaan aamulla painoin uupuneen roppani omaan sänkyyn, uudessa kodissa. Kello soi kahden ja puolen tunnin päästä töihin ja perjantaipäivä menikin hieman ei niin kehuttavin jutuin. Työkaveri varmasti kiitti ja kumarsi ;) Mutta uusi koti poisti eilisen murheet!

Hyvin ollaan kotiuduttu vaikkakin siivo on ollut melkoinen. Banaanilaatikoita on ollut ihan joka paikassa ja jos minkäkin näköistä pussukkaa ja nyssykkää. Joitakin listoja uupui ja maalia on mennyt yhä edelleen. Mutta lista kerrallaan ne on löytänyt paikoileen ja pienetkin puutteet ovat alkaneet hävitä to do-listalta. Jee! Vielä on vierashuone ja meidän makkari kauheassa siivossa, mutta muutoin alkaa olla jo jokseenkin selkeää. Tavarat ovat alkaneet löytää paikoillleen ja ajatus alkaa selkenemään päässäni mikä tulee minnekin. Kovasti ollaan pyöritelty kaikkea paikasta a paikkaan b, mutta mööbleeraminen on ollut oikein hauskaa. Uuvuttavaa, mutta hauskaa. Ehdimme jo viettää pienimuotoiset tuparit neiti Veen myöhästyneiden synttärikestien merkeissä ja oli oikein mukavaa. Vieraita kävi aina Italiaa myöten. Saimme tuparilahjaksi itsetehtyä tiramisua. No, jos tykkää kahvista, niin se oli oikein maukasta, mutta itse kahvin inhoajana en siitä liiemmin piitannut, mutta vieraat tykkäs ja kakku katos parempiin suihin :)

Tässä pari hätäistä otosta keittiöstä. Laitan kokonaiskuvia sitten myöhemmin, kun alkaa olla siistiä, jotta ilkiää teille esitellä :)

Tämä hyllykkö eksyi keittiöömme. Puuseppä onnistui siinä yli odotusten. Reunat pitää vain hioa kuluneen näköiseksi. Mutta herkut saivat näin ollen oman nurkkansa tuvastamme.

Tässä on iki-ihana keittiömme. Nupit ovat väliaikaiset. Yritämme keksiä edelleen ratkaisua integroitavaan astianpesukoneeseen, jotta haaveilemani nuppi siihen sopisi. Puuseppä sanoi, että se onnistuu ehkä jotenkin kovertamalla. Jännäks menee ;) Mutta muutoin valmis tältä seinältä. Ainoastaan sokkeli uupuu ja mustat tassut näkyy, mutta emme vielä ole päättäneet tuleeko sinne listaa vai lautaa. Mutta tykkään jo näinkin ja huuvastakin tuli upea. Kulutetut reunat ei näy kuvassa, mutta koristelista on tosiaan kulutettu vanhan näköiseksi.

Tässä on samalta seinältä erillisen saarekkeen kohalta. Etupuolelta saareke on ihan eri näköinen, kuvaa ei siitä vain taida olla tähän hätään. 

Tämä on puusepän tekeleitä kanssa. Mittatilaustyönä tehtynä meille.

Tämä hylly me rakennettiin itse, kun meille ei niitä ylääkaappeja tullut. Iittalan purnukoita olen kerännyt jo monta vuotta, haaveena tämä vanha keittiö. Ja nyt sain ne vihdoin esille!

Ihana Smegin jääkaappini on vihdoin omalla paikallaan ylväänä vanhan hirsiseinän vieressä.

Tällaiseen hyllyyn sain laitettua antiikkia esille. Mummun perintövadista uudesta kodista löytyneisiin aarteisiin. Puusepältä tilattu nämäkin. Pakko sanoa, että isä on oikein taitava. Hän loihti suunnitelmistani upean kokonaisuuden. Kovasti on mieluinen tämä keittiö :)

Tässä keittiömme länsisiivestä käsin. Älkää huomatko räikeää roskapussia joka roikkuu tahtomattaan nupissa kiinni. Taustalla olohuoneen puolella näkyy ikivanha kaappivanhus, löytöjä sekin. 


Tässä kuvassa näkyy kolme metriä pitkä räsymattoni, jonka tilasin eräältä touhukkaalta opiskelijanaiselta. Löysin hänet vahingossa netissä seikkailtuani ja teetin hänellä mittatilaustyönä kolme metriä pitkän räsymaton tupaamme. Taidan teettää vielä toisen saarekken päätyyn. Tuo ruskea penkki on myös löytöjä kellaristamme. Hieman piti vain hioa kaunis pinta esiin.Matto onkin imaissut kaikki kotimme värit ;)

Ja vihdoin ja viimein sain hankittua kevään ensimmäiset tulppaanini! 

Elikkäs semmoinen keittiö meillä. Siellä on vielä pari juttua, jonka haluan teille näyttää, mutta ehkä sitten, kun saan verhot ommeltua ikkunaan. Ensi kerralla ehkä pari otosta olohuoneestamme ;)

4 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja keittiö on todella kaunis! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos!Siitä tuli jo näin melkein valmiinakin keittiö,jonka suunnittelin ajatuksissani!Olemme tyytyväisiä ja näin vaaleana se näyttää jopa tilavammalta kuin aluksi ootettiin!

    VastaaPoista
  3. Kiitos,tykätään itekki kovasti.Isä onnistui hyvin projektissa,joskin työläs se oli:)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!