lauantai 8. helmikuuta 2014

Lisää paljasta puupintaa ja vanhojen lautojen narinaa

Tänään tuvan viimeisetkin muovimatot olivat hävinneet ja hiomakone pärisi ja santapaperia  kului pala toisensa jälkeen. Mutta niinkin rujon muovimaton alta paljastui lisää kaunista puupintaa. Hassua miten joskus onkin ollut muodissa se muovimatto ja laitettu piiloon tuo kaunis vanha puinen lattia. Onneksi se oli jälleen kiinni vain tuhansilla nauloilla, eikä niinkään liimalla, vaikka keittiössä oli liimaakin vissiin käytetty, mutta siltikin vanha puupinta piti pintansa. 

Itse päätin tänään vihdoin aloittaa urakkani vihreän vanhan kaapin kanssa ja pohjamaalasin sen jo kertaalleen. Kaappi  siirtyi meille omistajan vaihdoksessa ja ihastuin siihen ikihyväksi. Samoin maalasin sen myrkynvihreän pinnatuolin kertaalleen pohjamaalilla. Se tuoli on ollut meillä raksajakkarana, mutta tänään sen tie häpeäpilkkuna saatiin päätökseen ja alkoi muodonmuutos. Mitä siitä sitte tuleekaan, se jää nähtäväksi :)

Tässä kuvia ihanasta puupinnasta, jota kelpaa kyllä ihailla ;)




Tässä olohuonetta keittiöön päin..



Tämä myös olohuoneesta, mutta tämä kuva eteisen aulaan päin.




Tässä keittiö länsisiipeen päin..




Ja tässä on hirsiseinä pohjaamaalissa keittiöstä päin. 




Tässä on pikkuruinen aulatilamme alakerrassa. Siitäkin on muovimatto kartanolla tuulettumassa ;)
 Ennen vanhaan puulattiat ovat maalattu melkein järkeään harmaaksi, mutta me emme lähe siihen, vaan laitamme tännekin kiiltävän valkoista.




Tässä on vihreä kaappi, jota aloin työstää. Laatikon vetimet lähti hieman rajumman käden kautta veks ja tilalle tulee myöhemmin ihanat söpöt tyyliä kunnioittavat nupit. Myös avaimen reiän kohalla olevat metalliset läpyskät irrotin ja yritän saada ne puhtaiksi. Peili on niin likainen, että mietin sille uutta käyttötarkoitusta, mutta siitä sitten myöhemmin.  Voihan se olla, että eteisessä pitää olla peili, mutta meidän eteinen on muutenkin hieman erilainen ;)



Ja tämä osumaa ottanut pinnajakkara pääsi myös muodonmuutosleikkiin mukaan. Kierrätys kunniaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!