tiistai 23. joulukuuta 2014

Viimeisiä jouluvalmisteluja

Huomenna se on, mitä kaikki on odottanut jo vuoden päivät ja sitten se on ohi. Kaikki tämää uurastus on sitten siinä ja saamme mahat täynnä heittää jalat taivasta kohen ja kerrankin vain olla. Olin juuri laittamassa kinkkua uuniin, kunnes huomasin, että kinkunpaistopussi jäi kauppaan. Höh, ei auta kuin odottaa, että työläinen tuo sen tullessaan kun palaa töistä. Siispä siivousurakka jatkukoon. Cashewpähkinä-mutakakku on huomista varten jääkaapissa jo tekeytymässä ja appelsiinin renkaat paistettu ja purkissa. Siinä saavat sitten kuivua loppuun rauhassa. Pikkupizzat on pakastimessa kuin myös huikopaloiksi JOS jollakin on vielä nälkä kaiken sen syömisen jälkeen. Lautapelit on myös kaivettu valmiiksi esille.
Viime hetken jouluostoksia on myös vielä tehty sillä  aikaisemmin ostamani sisääkuusi koristeeksi kuoli pois, kun joku unohti hoitaa sitä oikein. Mutta nyt on ihana valkoinen joulutähti tilalla.
Nuo Uashmaman ihanat pussit ovat sitten niin monikäyttöiset, että joka kerta ihastun niihin enemmän ja enemmän.
Prismasta ostin jo aikoja sitten ihania jouluisia laatikoita joulukoristeille, kun joulu joskus taas pakataan odottamaan seuraavaa vuotta. Ne vain olivat jotenkin niin suloisia, että jätin ne verannan penkille pinoon. 
Ja koska tuota tavaraa on lähtenyt meiltä uusiin osoitteisiin, kävin osta jotain myös tilalle. Mustan Nappulan. Se on kuitenkin se lyhyempi versio, jottei ole niin musta.Tai no eihän se väri siitä muutu, mutta jotenkin se oli kivempi lyhyempänä. Se keltainen jäi vain mietitytä...
Nämä ihanat kennopapereista tehdyt joulupallot ripustin äsken keittiön pöydän yläpuolelle. Ne ovat kyllä niin hauskat, että saatan pitää ne esillä aina ekaluokkalaisen synttäreille asti tammikuuhun..
Tässä hieman isommasti kuvaa niiden sijannista. Ehkä pitäisi olla vielä yksi hieman isompi valkoisena En tiedä, ehkä teen vielä sen..
Mutta tässä ne ostokseni Haaparannasta, joista mainihin eilen..
Kolme uutta pienintä Uashmaman pussukkaa vessaan. Vaihdoin ne vanhat peltipurkit pois ja sijoitan ne myöhemmin kellariin.Noihin oli todella kätevä piilottaa ylimääräiset pinnit ja pompulat, vanulaput sun muu pikkusälä.

Liikkeeseen oli tullut myös ihania kortteja, joita ajattelin käyttää pikku tauluina. Yhden kiinnitin joulutähden pussukkaan, se näkyykin siinä. 
Tämän laiton vanhaan ikkunanpokaan, joka on olohuoneen seinällä. Yksinkertainen, mutta silti kaunis. 
Ja sitten vielä lopuksi paistamani appelsiinin siivut, jotka tein joulukoristeeksi keittiöön..
Ajan myötä ne vain tummuvat ja kovettuvat, mikä onkin tarkoitus. Tosi ihanat koristeet ja halvat. No, nyt en ole enää keksinyt ylimääräistä puuhaa vältelläkseni luutuun tarttumista. Joulu voi vihdoin alkaa tulla. Kaikille oikein ihanaa ja lämpöistä joulua! 
Meilläkin laitetaan kohta se kinkku uuniin ja imuri alkaa pärisemään. Illalla vielä tyttöjen kanssa pikku lenkille ja sitten alkaakin yhteinen aika perheen kesken.

-Kirsi <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!