perjantai 19. joulukuuta 2014

Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella!

Niin se vain on kohta joulukalenterin viimeisen luukun vuoro. Minne nämä päivät oikein katoaa, monta asiaa pitäisi ehtiä hoitaa ja aatto on ihan ovella! No, onneksi suurin osa lahjoista on jo paketoitu ja joulukuusi tuvassa. Hieman tuotti päänsärkyä kuusen jalka, joka oli kellarissa ottanut yhden osuman liikaa ja vuosi lattialle. Siispä jouduttiin laita kuusipoloinen omenasankkoon siihen asti, että saamme kaupasta uuden. Nyt on tukeva jalka, sillä kuusi itsessään on kaksi metriä pitkä ja luo oikein näyttävästi joulun tuntua meidän tupaan. Ensimmäisen kerran ostimme kaupasta kuusen. Aina olemme hakeneet kotoani Kainuusta, mutta tänä vuonna teimme poikkeuksen. Eihän se ole kotimainen, mutta tuuhea se ainakin on, ja aito.
Siinä se nyt nököttää pönttöuunin vieressä. Uuniin ei tosin nyt enää auta laittaa tulta, sillä kuuset eivät vissiin oikein tykkää liiasta lämmöstä,mutta eihän tuo pakkanen pahemmin pure tällä hetkellä. Laitoin tänä vuonna kuuseen kaksi pallovalosarjaa,molemmat eri merkkiä. Harmikseni se valkoinen sarja oli jo aikoja sitten loppunut kaupoista. No, ensi vuonna sitten käyn osta heti, jos sitä vielä valmistetaan. Huomasin, että pallovalot toimivat myös kuusen palloina, joten vanhat kuuseen tarkoitetut valot saavat nyt jäädä meillä. Hirmuisen kivan näköinen tuli. Kuvassa kuusi näyttää paljon pienemmältä kuin mitä oikeasti on, sillä hieman muokkasin kuvaa. Oikeasti se on tosi iso.
Meidän olohuone on siis kokenut kuusen myötä hetkellisen muodonmuutoksen. Iso orkideani on väliaikaismajoituksessa sohvan luona ja Hey-tuolimme RAR-keinun tilalla. Itse keinu seikkailee siellä sun täällä. Mutta en viitsi sitä poiskaan vie yläkertaan, sillä aattona tarvitaan istumapaikkoja. Kuvassa näkyy myös ihana uusi taulunikin seinällä. Se on kyllä yksinkertaisuudessaan aivan ihana.Koiruliinimme on saanut kuin myös uuden tai oikeastaan se on tosi vanha, mutta hänelle uuden pedin vanhasta puulaatikosta. Mikä liene alunperin ollut...
Olohuoneen tv-nurkkaus näyttää tosi orvolta nyt, mutta less is more, eikö se niin mennytkin ;)
Laitoin esille keittiön ruokapöydälle myös kanelitankoni tuoksua tuomaan pähkinöiden kera. Kyllä nekin vain ovat osa joulua, ei käy kiistäminen...

Tänään sain aikaiseksi myös testata millaiset joulutähdet saisin aikaiseksi joulukakun päälle aatoksi ja kyllä ne saavat kelvata. Hieman pitänee puhallella ylimääräiset tomusokerit pois ja avot!
Lehdet tein erikseen. Värjäsin valkoista massaa punaisella pastavärillä ja hyvin onnistui. 
Kokeilin myös tehdä ruusuja ja hieman pitänee harjoitella lisää...
Mutta kyllä se melkein ruusulta näyttää. Ei ihan helppoa, mutta lisää harjoitusta ja sekin alkaa sujua.
Tässä vielä lopuksi kuva maalatuista pakettikorteista. Ne ovat pohjat ylöspäin kuivumassa. Ja sitten ne vain kiinnitetään paketteihin kiinni ja valmista!
 Huomenna olisi tarkoitus lähteä koululaisen kanssa Ikeaan Haaparantaan osta kellariin hieman koreja sun muuta. Laatoitus on saunaa vaille valmis ja putkimiehen työt ovat myös tehty, mikä tarkoittaa, että meille tulee vettä kellariin ja pönttökin toimii! Kellari on mennyt isolla harppauksella eteenpäin. Pitänee laittaa päivitystä sieltä, sillä siellä näyttää taas ihan erille.
Mutta katsotaanpas sitten mitä ikeasta lähti meidän mukaan. Ei muuta kuin seuraavaan kertaan!

-Kirsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!