tiistai 9. joulukuuta 2014

Jouluisia projekteja kierrätysmateriaalista

Kyllä joulu on sitten parasta aikaa! En kertakaikkiaan ymmärrä niitä ihmisiä, jotka kulkevat nenät kurtussa tuolla ja kaikilla on hirveä kiire koko aika! Joulu on hiljentymisen aikaa ja silloin saa vapaasti olla niin luova kuin haluaa! Totta sekin, ettei kaikki ole jouluihmisiä, mutta silloinkin pitää muistaa, että antaa muiden huseerata rauhassa,  niin mekin annamme näiden ei-jouluihmisten olla rauhassa ;) 
Eilen aloitin valmistelemaan pakettikortteja, jotka joka vuosi pyrin tekemään hieman eri tavalla kuin aiempana vuonna. Minusta on ihanaa tehdä paketista erityinen, näin ollen se saa ehkä lahjan saajankin tuntemaan itsensä erityiseksi. Tänä vuonna valmistin ne kierrätysmateriaaleista ja hain töistä silppuroitua paperisilppua.
Otin varulta kaksi pussia tätä, mutta minulla meni ehkä puolikas pikkuinen muovipussi.
Sen jälkeen laitoin paperisilppua muovipulloon ja lisäsin sinne vettä sen verran, että pohja peittyi. Silppua oli melkein pullollinen löysästi pakattuna. Sitten ei muuta kuin heiluta pulloa noin 15-20 minuuttia ja sain aikaiseksi paperimössöä.Mitä pidempään pulloa jaksaa veivata ylöalaisin, sen parempaa mössöstä tulee. 
Sen jälkeen tursotin pullosta mössöä piparimuotteihin. Pullon voi myös katkaista kahtia, mutta koska olin tekemässä useamman satsin, halusin olla mahdollisimman ekologinen ja käytin samaa pulloa.
Mössö pitää painella tiiviisti muottiin ja samalla puristella ylimääräiset vedet pois. Itse tein sen uunipellillä, jonka päällystin leivinpaperilla, jonka päälle kaikki ylijäämä vesi jäi.
Kun mössö on hieman kuivahtanut muotissa, voi sen varovasti irrottaa ja jättää kuivumaan. Kuivumiseen menee jokunen päivä ja täysin kuivuttuaan tulee kuviosta kivikova. Jos kuvion haluaa vaikka ripustaa joulukuuseen, tulee siihen jossain vaiheessa ennen totaalikuivumista tehdä vaikka sukkapuikolla reikä, jotta nauhan saa pujotettua siitä läpi. Minulla ei vielä reikää kuvassa näy, kun olivat ihan märkiä. Kuivuttuaan kuviot voi maalata pulloväreillä ja sitten se on valmis. Hauska keino askarrella lasten kanssa ekologisesti kierrättäen. Kestävää kehitystä parhaimmillaan! 
Mutta minäpäs jään odottele omieni kuivumista ja palaan tämän asian tiimoilta, sitten kun saan ne lopullisesti valmiiksi!
-Kirsi

2 kommenttia:

  1. Todellakin ja nyt kun suositaan kestävää kehitystä,niin kiva idea,josta voi saada vaikka mitä aikaiseksi:)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!