maanantai 5. tammikuuta 2015

Projektit vol 2

Viimeisimmässä postauksessa mainitsin, että aion puuhastella seuraavaksi huovutuksen parissa. Tai pikemmin pitäisi sanoa huopapallojen parissa. Koska en ihan täysillä luota omiin taitoihin niin paljon, että olisin aloittanut tämän projektin ihan nollasta, joten tilasin siis netistä olikohan Sinelli niminen liike etelässä, kaksi rasiaa valmiiksi huovutettuja huopapalloja, joiden halkaisija on 2cm. Koko kuitenkin hieman vaihteli, joten täysin tasaista ei tekeleestä tullut, mutta melkein.
Tästä se kaikki alkoi..
Laatikossa oli 64 huopapalloa. Värit näkyykin kuvassa. Seuraavaksi asettelin pallot haluamaani järjestykseen, mikä oli ehkä se haastavin juttu tässä projektissa. Tuntui, että joku väri oli aina kosketuksissa samanlaisen kanssa toisella rivillä. Mutta kyllä siitä ihan kiva lopulta tuli. Mutta hieman se tuotti ongelmaa, kun unohin jostain syystä laittaa toisellekin sivulle 8 palloa, joten jouduin vikan rivin lisäämään erikseen. Seuraavassa kuvassa hahmottelin alusen seitsemällä kappaleella.
Kuten huomaatte, alhaalla on heti kaksi vihreää vierekkäin, mutta valmiissa on siis 8x8 ja en ainakaan heti huomannut samoja värejä vierekkäin. Huopapallot kiinnitin toisiinsa vahvalla karhunlangalla, jonka löysin pitkän etinnän jälkeen Kärkkäiseltä. Kangasliike tuossa naapurissa ei myynyt sitä.
Ihan aluksi pujottelin pallot helminauhaksi peräkkäin. Käännöskohdassa pistin neulan ja langan läpi hieman sivusta, en ihan keskeltä, joten pallo kääntyi paremmin aina seuraavaan kerrokseen.
Sitten kun minulla oli yksi pitkä ketju huopapalloja, ompelin pallot pitkittäin kiinni toisiinsa.
Tuossa näkyy ehkä paremmin miten pallot alkavat ryhmittyä kiinni toisiinsa..
Tässä on sama hieman lähempää..
Ja tässä on kokonaan valmis pannunalunen. Olen siis käynyt monesti hypistele kyseistä alusta Iittalan kivijalkaliikkeessä, mutta hinta on huimannut päätä ja siispä päätin testsata josko osaisin tehdä sen itse. Tätä värikästä ei myymälän tätien mielestä ole ihan vähään aikaan tulossa myyntiin, mutta punaisena ja harmaana oli. Itse halusin juurikin tämän ihanan värikkään. Yksi laatikko palluraisia maksoi muistaakseni sen 13 euroa eli paljon vähemmän kuin valmis alunen kaupasta.
Ja siinä se nyt on. Passeli ja juurikin sellainen mitä halusin. Minulla on vielä toinenkin laatikko, mutten tiedä teenkö siitä toisen alusen, kun aina on se toinenkin kattila, joka tarvitsee alusen vai teenkö lasin aluset. Niistä saisi joko kivat värikkäät tai jos haluaa erottaa lasit toisistaan, voi tehdä yksiväriset. No, pitää miettiä. Mitä mieltä olette? En kuitenkaan ihan heti ole sitä aloittamassa. Uutta projektia pukkaa jo mielessä, joten saapa nähä milloin pääsen sen kimppuun ;) 
Mutta nyt menemme isomman neidin kanssa räjäytä hänen huoneen siistiksi ja kaikki ylimääräinen lähtee uusiin osoitteisiin! Järjestystä sinnekin päähän taloa!
Mutta ensi kertaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!