lauantai 28. joulukuuta 2013

Joulusta selvitty, uutta vuotta odotellessa...

Niin se vaan on muutama viikko vierähtänyt, kun viimeksi täällä piipahdin. Se on tuo joulu ja sen tuomat omat touhunsa, vaikka meillä ei mitään laitettukaan. Käveltiin valmiiseen pöytään Kainuun mummulaan ja kotiuduttiin vasta eilen. Neiti Vee olisi tietty jäänyt vieläkin pidemmäksi aikaa, mutta kotiin lähti äitin mukana. Iskä tosin on ollut reippaana raksalla ja saanutkin aikaan jotain. Tasoitetta on kulunut ja hiomapaperi on heilunut. Myös maalia on ilmestynyt sinne sun tänne. Tosin vasta pohjaamaalia. Mutta muutosta on jo havaittavissa. Veimme jouluna uskomattoman hirveässä kelissä viimeisetkin ovet isälle karmitettavaksi ja toimme edelliset takaisin Ouluun. Nyt ne voi jo maalata, mutta ajattelin, että se saa vielä hieman odottaa, niin ei kolhiinnu tai uusi maalipinta ota muuten vain osumaa.

Tässäpä pari otosta tämän hetken tilanteestamme...




Tässä on melkein laudoitettu suihkun katto. Varmaan putkimiestä odotellaan loppujen lautojen kanssa.




Tässä taas alakerran aulaa ja portaikkoa yläkertaan. Tasoitettu ja hiottu ja odottaa pohjamaalia. 




Länsisiiven päätyseinä on nauhoitettu ja huonekalut siirretty vierashuoneeseen turvaan. Meidän kahden metrin pituinen ruokapöytämme ei näytäkkään enää isolta, vaan itseasiassa se on todella pienen näköinen. Keltainen puulaatikko on tullut talon mukana ja odottaa valkoista maalia pintaan.



Vierashuone on jo kokonaan pohjamaalattu ja tällää hetkellä siis täynnä tavaraa :)




Ja tässä on vierashuoneen ovi jo paikoillaan, harmi vain, kun se on väärinpäin. Kammarinlukon tulee olla toisella puolen, mutta on kuulemma helposti vaihdettavissa. Raksahellu oli sen siihen laittanut, ajattelematta sen kummemmin yksityiskohtia :) Mutta mitään peruuttamatonta ei siis ole vielä tapahtunut. Vaihdamme sen toisen oven kanssa. Ovi sii maalataan vielä. Ei jää tuon näköiseksi.




Ja tämä jo valmiin näköinen huone on pohjamaalattu vaatehuoneemme. Pikkuinen ikkuna on vielä maalaamatta, mutta se tapahtuu vasta ensi kesänä.




Iso makkari on myös kokonaan pohjamaalattu. Näyttää niin kovin erilaiselta!




Tämä on yläkerran portaikon lautaseinä, osaksi jo pohjamaalattuna. Nyt siinä on siis kokonaan uudet laudat päällä.



Neiti Veen huone on jo lähestulkoon kokonaan pohjamaalattu. Tuon valkoisen lautaseinän eteen jäi harmillisesti vanha ovi, joka on lähdössä muille maille vierahille kohta. Ja tuo vihreä on siis huoneen pääovi, myös odottaa karmeja ja paikoilleen asennusta. Ja tietty valkoista maalia pintaan :)




Ja tämä on neiti Veen leluhuone. Uskollinen Popy-koira on odottanut jo kohta puolivuotta, että raksaaminen loppuisi ;)

Siinäpä se olikin kaikki, mitä vakoisessa tuvassa on tähän mennessä tapahtunut. Jatkossa tasoittaminen jatkunee ja pohjamaalia menee litratolokulla. Tosin erona myymäämme kotiimme on se,että se oli todella paljon isompi ja seinäkorkeutta sekä seinäpinta-alaa oli pajon enemmän. Täällä esimerkiksi yläkerrassa on paljon vähemmän korkeutta. Mutta yhtä kaikki, oman aikansa se vienee. Vielä on monta raksatuntia edessä ennen kuin muuttolaatikoita voi alkaa kantamaan. Emme siis sano vielä irti vuokraloukkuamme, asumme helmikuun tässä ja rauhassa muutamme. Hyvässä muistissa on, ettei raksapölyn pyyhkimen ole ihan lonkalta vedetty ;) Mutta ajtuksissa se kuitenkin koko ajan on! Ensi kertaan!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!