perjantai 13. joulukuuta 2013

Perjantai 13..

..ja mikään ei tunnu onnistuvan. Mutta onneksi on enää pari tuntia tätä päivää jälellä, niin jos nyt loppu selviäisi kunnialla! Mutta huomenna se kaikki vain naurattaa, ehkä. Viikko taas meni edellisestä postauksesta, mutta välillä ehittiin käydä Tallinnassa ja luututa kellarista vesivahinkoa ja ja juhlia töissä lasten pikkujouluja ja pitää vanhemmille korttipajaa ja ja ja! Mutta ihana viikonloppu edessä ja seuraava ressin aihe onkin joululahjat :/ Neiti Vee on saanut kaikki muut paitsi sen puhelimen. Muut ei ookkaan saaneet vielä mitään =D Ja hei, mä oon saanut omani joululahjan! Nimittäin Tallinasta myrskylyhdyn kympillä, jonka ihana helluni osti ja sanoi, että se on mun joululahja! WHAT?! Sanoin, että herra on hyvä vaan ja kävelee kauppaan. Jouluun on kaksi viikkoa =D Saapa nähä miten käy. Hmm.... No mutta, lyhtyhän on hieno ja sellaista olen Suomesta katellu, mutta aina kaatunut siihen, etten osaa laittaa sitä litkua sinne sisään ja siksi kokenut sen hyvin hankalaksi. Ja hauskinta on se, että herran mielestä se oli ihan mun näkönen, ja siksi pitää kuulemma ostaa. Hyvin se  mut tuntee..

Niin, käytiin siis Tallinnassa viime viikon loppuna kahdestaan ja oli kiva reissu. Ruoka oli halpaa kuin mikä ja vanha kaupunki oli todella kaunis ja varsinkin nyt Joulun aikaan tunnelma todellakin oli kohillaan! Seikkailtiin paikallisilla sähköbusseilla ja takseilla syrjemmäs isoihin ostoskeskuksiin ja mä ostin vain 1.70 eurolla joulupalloja =D Ihania antiikkiliikkeitä oli pajon, mutta niin oli hinnatkin kohillaan. Jäi siis antiikki hommaamatta. Huoh, ei edes Suomessa ole noin kiskurihintoja. Mutta siltikin mukaani lähti kaksi vanhaa matkalaukkua. Niitähän meillä ei ole kuin muutama, mutta ei koskaan liikaa! Mutta söpöintä niissä on se, että minä luulin jo viimeksi ostaneeni pienimmän mahollisen matkalaukun, mutta miten väärässä olinkaan! Luulen, että minulla on NYT se kaikkein pienin matkalaukku, oikea vauvaversio =D Laitan joskus kuvaa, se on todella söpöliini! Se isompi oli mennyt rinkassa rikki, mutta ei se takaa sillai näy, että sarana olis irti. Mut onneks helluni aikoi yrittää korjata sitä. Mutta oikea löytöjen löyty saapui eilen postissa. Ostin nimittäin jostain pikkuruisesta kojusta puisen keinuhevosen. Niin upea ilmestys että! Harmikseni se ei mahtunut käsimatkatavaroihin, koska oli 10 cm liian leveä. Koko saa olla 55x40x23 ja mulla oli 55x50. Noh, emme voineet ottaa riskiä, että se olisi joutunut ruumaan ilman matkalaukkua, joten etsimme viime hetkellä sunnuntaina auki olevan postin ja lähetimme sen postissa. Minulla ei hirveänä ollut toiveita paketin perille tulemisesta, saati sen tulosta yhtenä palasena, mutta erehdyin. Paketti tuli ja vielä ennätysvauhtia ja ennätyshalvalla, mutta hieman se oli saanut osumaa matkan aikana. Paketti oli ihan palasina, mutta hevonen oli kokonainen! Se oli postitätinkin mielestä ihme, sillä sen näköisestä paketista ei kertakaikkiaan voinut selvitä mikään ehyenä =D Mutta mun polle on taistelijaluonne! Ja tässsä se on! Joten jos olette menossa Tallinnaan, menkää ihmeessä sinne kauemmas, isoihin ostareihin. Älkää jääkö siihen vanhaan kaupunkiin! Saatte paljon enemmän irti. Se on kuin menisi ajassa taaksepäin, jännittävää!


Raksalla taas on siitäkin huolimatta, että Tallinnassa meni humutessa paljon aikaa, tullut uutta seinää ja lattiaa. Pääveskin ja suihkun lattia on vihdoin saanut lattialämmitysputket ja sen päälle valupinnan valmiiksi. Huippua, askel lähempänä ollaan siinäkin asiassa. Tällä hetkellä siellä laitellaan lautaa seinään. Eilen laitettiin neidin huoneen lautaseinän alle levyä ja minä pohjamaalasin ne. Sama homma meidän makkarissa. Porraskäytävän lautaseinän osa maalattiin valkoiseksi ja sen päälle tulee eri jaolla uudet laudat, joten siihen ei tarvinnut laittaa levyä alle. Siitä tuli hetkessä niin valoisan näköinen! Siltä se siis näyttää valmiina. Sitä voi hetken ihailla noilla pohjalaudoilla, ei paha! Tänään emme neidin kanssa menneet sinne, koska ei olisi ollut tekemistä, lautaa ei niin nopeaa laiteta, joten mentiin ruokakauppaan ja tultiin kotiin. Huomenna menen sitten pohjamaalaamaan niitä lautaseiniä. Sitten isä alkaa tekemään ensi viikolla vissiin meidän keittiökalusteita, joten jippijee, meidän keittiö alkaa valmistua myös. Ihanaa <3

Mutta tässä pari otosta tekeleistä...


Neiti Veen huoneen lautaseinän pohjalevy maalattuna. Pinta laikukas, kun maali märkää, mutta lautojen alle jää kuitenkin piiloon, joten hieman valkoista pintaan, ettei tumma paista laudan välistä!





Isossa makkarissa sama homma. Tuo ovi keskellä vie siis vaatehuoneeseen. Kattoa ei edelleenkään ole maalattu vielä toiseen kertaan. Sekin pitäisi tehdä...


Portaikon seinä ennen...


Ja jälkeen. Pikku nurkka jäi, minne en ihan ylettynyt. Mutta tuon päälle tulee uudet laudat. Mutta siitä saa jo nyt ajatuksen, miltä meidän portaikko näyttää valmiina. Ihana sanon minä!



Ja tässä pääveskin valettu lattia. Siitä on hyvä jatkaa!

Eli semmosta meidän residenssiin juurikin nyt. Joulua ei edelleenkään meille ole laitettu, mutta ajatuksessa se on ollut sitäkin enemmän!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!