maanantai 18. elokuuta 2014

Perhosia, vesisadetta ja pätkä pation kaidetta

Syksy todellakin tuli ja sysäsi auringon luotaan.Vettä sataa oikein kunnolla ja ajatus syyskukkien hankkimisesta siirtynee toiseen ajankohtaan.Kesäkukat ovat kaikkensa antaneet ja näyttävät hirveiltä uudella patiolla. Nyt ei ole sisustusjutut olleet mielessä,kun huomasin,että pikku neidin ristiäiset lähestyvät ja pakko oli aloittaa niiden suunnittelu. Siispä iskin käteni taikinakulhoihin ja ryhdyin leipomaan. Hyvällä mallilla ollaan ja enää vain täytekakut leipomatta. Pakastin pullistelee herkkuja, mutta pidetään hetki vielä kansi kiinni!
Juoksuhauta,alias salaoja on lapioitu kiinni ja nyt jätämme ne nurkat kuulemma kovettumaan talven ajaksi. Pihatie sai uutta soraa pintaan ja epämääräiset montut hävisi. Ainoa viinimarjapensaamme on kerätty tyhjäksi, ja uskomatonta kyllä miten kovasti yhdestä pensaasta saattaakin lähteä niin paljon marjaa. Mutta koska pensas oli täysin väärässä kohin, leikkasin siitä kakki oksat pois ja kun leikkaushaava antaa myöten, lapioin juurakonkin irti maasta. Piha on paljon avarampi nyt omenapuiden luota.
Kellarin portaikon oven yläosa on vihdoin ja viimein saatu valmiiksi. Siitä en vielä ehtinyt ottaa kuvaa, mutta siitäkin sitten myöhemmin.
Patioon on alkanut ilmestyä kaidetta ja ainakin omaa silmää se miellyttää kovasti!
Tuo hankala vesisade vain pakotti lopeta työt sen parissa,mutta ainakin saa jo selvää miltä patiomme tulee näytä valmiina:)
Tässä sekasotkun keskeltä napattu kuva, mutta halusin hehkuttaa uutta upeaa kaiteen pätkää teille! Väri on valkoinen siinä sitten kun pääsemme maalaamaan. Itse patio tulee olemaan jonkin sortin harmaa varmaankin..
Ja tässä on perhosparvi,joka tulee korista tirpusen leivonnaisia lauantaina. Sitten saankin keskittyä täysillä mukaviin pikku askareisiin eikä mielenpäällä pyöri leipomukset. Keltainen spray-maali odottaakin jo keittiössä,jota pääsisin testaa sitä käytännössä;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!