perjantai 13. kesäkuuta 2014

Verhot ikkunoissa, vihdoin!

Meillä on vihdoin ja viimein verhot ikkunoissa! Mikä taas tarkoittaa, että ikkunat on pesty. Ja olihan se vaan melkoinen urakka. Kynsiä kaikki se  maali pois ja taistella silikonin kanssa ja niin ees päin. Muutama ärräpää ja litratolokulla tuskanhikeä, niin jopas kirkastu meidän maailma kummasti! Mutta enää vain ison makkarin ikkuna, ensi viikolla. Iteasiassa koko yläkerta kokee suursiivouksen ensi viikolla. Alakerta on nyt siivottu ja hohkaa puhtaana. Melkein kaikki ylimäräinen romu on siirtynyt nyt yläkertaan, kun kellariin ei saa viedä mitään tielle. Siellä nimittäin alkaa laatoitustyöt heti kun patio on valmis. Ihanaa, hitaasti mutta varmasti olemme edenneet projektissamme. Nyt kun olen katsonut tätä  ihanan valoisaa kotiamme, päätin, että haluan pitää kotimme hyvin pelkistettynä. Kaikki ylimääräinen on poissa silmistä. 
Patio on edennyt huimaa vaihtia jo perustuksiin asti. Ihana raksahelluni vähän lupaili, että huomenna saisin laittaa jo kalusteita paikoilleen. Oho, mikä taas tarkoittaa, että kesäkukkakauppaan mars mars. Eri kerrokset rakentuvat sitten aikanaan, mutta onhan se vaan reipas. Patio näyttää nyt todella korkealta, mutta kun loputkin tasanteet ovat valmiit, on lopputulos hurjan hieno. Nyt kun saisi vielä vähän aurinkoa, niin jopas olisi kesäkelit kohillaan ja juhanuksena saamme ihan varmasti grillinkin kuntoon vihdoin ja viimein. 
Tässä pari kuvaa kodistamme, jonne oikein tulvii auringonvaloa, koska ulos on nyt esteetön näkymä ;)

Tässä on länsisiiven pääty.Patiolle päin menevät ikkunat oikealla kädellä odottavat vielä verhoja, sillä verhotangot puuttuu, mutta päätyikkuna on jo valmis. Ompelukone odottaa vielä viimeistä projektia, joten se saa töröttää siinä vielä hetken. Vasemmalla kädellä on kellarin kolme korkeaa kaappia osina, kun niitä ei vielä saanut viedä sinne, mutta ei se haittaa, lisää säilytystilaa tulossa ;)
Tässä sitten loputkin ikkunat tuvastamme. Keittiön ilme muuttui kovasti, kun on puhtaat ikkunat ja verhot paikoillaan.Kuvat ovat hieman hämäriä, mutta oikeasti se on täynnä valoa.
Tässä on olohuoneen päätyikkuna. 
Ja vihdoin ja viimein myös kuvaa verannoltamme. Bruno on kuivattelemassa tassujaan hiekasta siinä, mutta huomatkaa verhot täälläkin ja esteetön kulku ulos ja sisälle. Ja 1800-luvun pappilasta peräisin oleva vanha lankkulattia. Siitä olemme enemmään kuin tyytyväisiä. Se on aina yhtä upea!
Ja tässä veranto toisesta nurkasta. Hieman oli sateinen keli ja kuvat hämyjä, mutta tällä mennään. Vaatekaappi on vielä vaiheessa. Mutta kyllä sekin valmistuu aikoinaan. 
Tässä taas pala vierashuonettamme. Tällä hetkellä siellä on pyykit kuivassa, joten  en sitten kuvannutkaan lopullista muutosta, vaan pari palaa sieltä täältä. Nuo ihanat ruusuvalot oli kyllä kauan sitten paras löytö koskaan. Valot toimii paristoilla ja näin ollen ei tarvi sietää yhtään ylimäärästä piuhaa. Ite paristokotelo on piilotettu jonnekin ;)Voisin vaihtaa kaikki sisustusvalot samanmoisiin!

Ja tässä myös vierashuonettamme. Kuvassa osa vanhoista lakanoista ompelemiani tyynynpäällisiä.Loput ovat siellä keittiön puusohvalla. Olen näihin todella tyytyväinen. Nyt kaikki vanhat lakanat ovatkin saaneet muodonmuutoksen ja voisin hakkia varastoon pari odota uutta inspiraatiota.
Ja tässä tosiaan pation perustukset sisältäpäin kuvattuna. Ihan kokonaan en saaanut mahtumaan. Se on todella hyvän kokoinen. Mahtuu hyvin ja kun muistaa, että se on vain yksi osa kokonaisuutta, niin tilaa on!
Ja tässä ulkoa keräämäni syreenin kukkaset. Ne kukkivat todella nätisti myös maljakossa!
Mutta semmoista tänne. Ensi viikolla ehkä jo kuvia patiosta, jossa saattaa olla keskukkia, ehkä...

4 kommenttia:

  1. Oi oi, olen lähes sanaton - todella kaunista :)
    Oletko tehnyt sohvaan tekstin siirtolakalla?

    VastaaPoista
  2. Kiitos!:)
    Pikkuhiljaa ajatukset päässä alkaa hahmottua myös kodissamme.Aikaa viepää,mutta lopussa kiitos seisoo:)
    Joo,Art Medium-siirtolakalla olen tuusannut joitakin huonekaluja,lyhtyjä ja pääsiäismunia uuteen uskoon.Helppo ja halpa keino saada uutta ilmettä!Ja se on siitä ihana kun pystyy siirrä valokuviakin esineisiin:)

    VastaaPoista
  3. Tosi kaunis koti! tuohon Art Medium-lakkaan täytyy tutustua... Haluaisin käsitellä parit kukkaruukut :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos Sari!Tämä pikku hiljaa alkaa etenemään ja olla valmista, mutta aina on pikku juttuja, joita pitää duunailla ;) Tai ainakin pitää monta projektia mielessä, että ei ehi tylsisty! Pitää laittaa päivitystä uudesta patiosta, jonka tasot ovat valmiit, mutta sivut keskeneräiset. Ehkä pystyn tee sen huomenna, kun saan sen eka kuvattua:) Käypä kato se pääsiäis-päivitys, sinne laitoin ohjetta miten ite sain tehtyä omat ruukkuni!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!