tiistai 24. kesäkuuta 2014

Sekasotkua patiolla

Hrrr..niin se vain kesäkuukin on kohta ohi ja räntääkin on nähty satavan. Juhannus oli ja meni. Kylmää ja koleaa, mutta eipä ole hyttysiä.Meidän juhannus olikin enemmän ikään kuin työleiri kuin rentoutumista mökkilaiturilla ;) Saimme vihdoin muokattua myös olohuoneemme uuteen uskoon. Jokin sen järjestyksessä on kaihertanut ja monen hikisen tunnin jälkeen huonekalut löysivät uusille paikoilleen. Istumatilaa emme saaneet edelleenkään lisää, mutta 6-12 viikon päästä meille muuttaa jotain, mitä olen jo pitkän aikaa himoinnut, mutta en ole raskinut ostaa. Ehkä sen vuoksi, että sen hinta on netissä ollut yli neljäsataa euroa, mutta mikä onnenkantamoinen, se oli nyt -80%! Ja ilmaiset postikulut, joten tilasimme sen lontoosta asti välittömästi kotiimme. Laitan kuvia heti kun paketti kolkuttelee kotiportillamme ;)

 Pation kaikki tasot ovat valmiit, mutta reunat eivät. Samoin kuin kaiteiden ristikot puuttuvat, mutta se ei ole haitannut grillausta. Kaikki kesäkukat taitavat todellakin jäädä laittamatta tänä vuonna, sillä joko ne ovat loppu tai kuolleen näköisiä. Käyn kuiteskin vielä parilla puutarhalla, niin voin hyvällä omalla tunnolla luovuttaa. Taidan kantaa suurimman osan ruukuista kellariin ja jäädä odota ensi kesää tai syksyn istutuksia.
Nurkkapieluslautoja aletaan pian asentaa, samoin kuin ikkunapeltejä ja uusia rännejä. Yläkerran pikkuiset ikkunat eivät vieläkään ole saapuneet. Piti olla jo  viime viikolla, mutta ei ole näkynyt. 

Kellari on siivottu lähestulkoon kaikesta roskasta ja siellä mahtuu kävelemään niin, ettei tarvi hyppiä kaiken romun yli. Siispä laatoitustyöt ovat alkaneetkin nyt myös kodinhoitohuoneen päästä.En tainnut edes muistaa miten paljon tilaa kellarissa onkaan nyt kun kaikki törky on matkalla kaatopaikalle ja puutarhapöytä on ulkona jne. Meillä aletaan olla jo raksaamisen loppupäässä! Myös pihamme on siivottu ja kaikki roska kerätty pois.Sekin näyttää todella isolta nyt. Voimme siis kesän lopussa ihan oikeasti alkaa laittaa uutta nurmikkoa!
 Olin aikeissa aloittaa muutaman maalausprojektin ulkona, mutta valitettavasti epämääräinen sää ei ole ollut samaa mieltä kanssani ja pensselit pysyvät edelleen paketissa. Toivottavasti lähiaikoina olisi luvattu aurinkoisempaa keliä.
Kävin kuiteskin nappaamassa pari kuvaa ulkoa ja varoitus! Patio on kuvissa siinä tilassa,mihin sen jätimme, kun vesisade hieman hidastaa sen lopullista loistoa ;)

Elikkäs tässä on ulko-ovea vastapäätä oleva kulku patiolle. Portaat melkein siis jo valmiit.
Tässä on päätaso patiostamme. Edessä roskaa sun muuta sälää ja etulaudat puuttuvat, samoin kuin kaiteiden väliristikot, mutta muutoin valmis.Kuvassa ei tuosta kulmasta näe miten iso se on, mutta ihan älyttömän paljon saimme lisä tilaa, kun patio alkoi valmistua. Otan siitä kuvan sitten, kun saan sen hieman siivottua.Mutta se on ihan huippu paikka rentoutua, kun aurinko paistaa, jos se alkaa paistaa ;)
 Ja tässä pation toinen taso.Reki ei todellakaan kuulu sinne nyt, mutta on paossa kellarin laatoitusta siinä. Tämän tason eteen asennamme kaikki isot kivet, joita löysimme kellarista ja länsisiiven alta. Vuosi sitten ostettu kahden istuttava keinu pääsi vihdoin ulos ja se on kyllä aika söpö. Siihen olen ompelemassa vanhoista säkeistä tyynyt, kuhan ensin löydämme ne täältä jostain. Jostain kumman syystä ne eivät olleet enää siellä minne ne laitoin =0
Tästä jatkui kellarin laatoitus. Nyt siis kodinhoitohuoneen edestä. 
Ja tässä on pikku neidin lukunurkkauksen lattiatyyny vihdoin valmis.Ompelin sen siis vanhoista lakanoista ja tein uusista vaaleanpunaisista ruuduista tilkkuompeleen siihen päälle. Tyyny on iso. Leveys yli metrin, joten mahtuu hyvin köllöttele ja kuuntele prinsessasatujaan ;)

Joten tämmöistä meille tällä kertaa! Nyt ei auta kuin lähteä laita grilli tulille ja ala suunnittele päivän evästystä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!