torstai 5. kesäkuuta 2014

Tulevaa kivijalkaa ja maalin roiskeita

Niin se vain kesäkuu vahtui ja kelit suosii raksaajia. Monta rautaa on edelleen tulessa ja uusia prokkiksia alotettu. Mutta pikkuhiljaa alkaa ärsyttää tämä siivo joka nurkassa. Siispä päätimme ottaa etäisyyttä koko tupaseen ja käväisimme pikareissun Helsingissä pikku neidin eskarivalmistujaisten kunniaksi. Sitten olikin paluu arkeen edessä ja kunnon rytinällä, mites muutoinkaan ;)

Saimme vihdoin ja viimein kodinhoitohuoneen kaapit paikoilleen. Eihän sinne montaa mahtunutkaan, mutta onpas ne vähäisetkin aina eteenpäin. Seinätkin ovat melkein valmiit siellä. Tosin harmikseni kuulin, etten saa laittaa lakanoita ja pyyhkeitä sinne, koska vanha sauna on korjaamatta ja sieltä tulee hajua, joten, ainoastaan likapyykit voi säilyttäää koreissa. No, ehkä saan pesuaineet myös ja muutaman laatikon pois jaloista. Mutta ainakin suurin osa siitäkin työstä on tehty ja takanapäin.

Ulkovuoraus on tosiaan nyt kokonaan valmis, mutta nurkkapieluslaudat ja ikkunanpielet puuttuvat, mutta ainakin se vanukaslaudoitus on poissa ja tupanen on kokenut kunnolla muodonmuutoksen. Nyt onkin valmisteilla patio. Pohjustustyöt ovatkin alkaneet eilen siinä. Eilen päätin aloittaa myös kauan siirretyn vierashuoneen muokkaamisen uuteen uskoon. Koska kukaan muukaan ei ole ehtinyt maalata huoneen seiniä, niin ei auttanut kuin itellä tarttua telaan ja väriä pintaan. Sinnehän siis tuli alunperin väärä maali eli se kalla, vakka piti olla harmaa. No, nyt se on harmaa ;) Pitää  vielä maalata listat uudelleen, kun muutama osuma saattoi tulla ;) Ja ovi pitää maalata lopullisesti ja sitten ei muuta kuin sisusta. 

Kaikki verhot on ommeltu, tosin ei vielä ikkunoissa, kun puuttuu ne verhotangot ja ikkunoiden pesukin pitäisi suorittaa, mutta kun vierashuone valmis, niin sit alkaa ikkunoiden pesu. Pikku neidin pinnajakkara on maalattu ja koska hempeää vaaleanpunaista jäi puoli purkkia, päätin maalata hänelle myös toisenkin jakkaran ja katotaan mitä vielä sudin samalla värillä, kun maali ei näytä loppuvan. Olen virkannut myös neiti Veen matonkudejämistä muutamia koreja. Ne pitäisi vain ensin päätellä. Ja eikös tullut siinä sivussa myös vanhoista lakanoista koristetyynyjäkin. Ja niitähän on nyt aikas paljon. Samalla tuli pari muutakin tyynyä. 600 metriä on ommeltu lankaa ja pari ommeltyötä olisi vielä edessä Joten voitte vain arvata että kiirettä on pukannut ;)

Tässä pari kuvaa sieltä ja täältä...

Tässä on pation pohjustusta. Kaikki se soosiläjä on kaatiksella ja siihen alkaa sitten patiomme muokkautumaan. Lähtee nuo kauheat vanhat portaat pois ja tukevat uudet tilalle!
Ja tässä uusi vierashuoneemme. Tykkään siitä todella paljon enemmän, sillä nyt harmaan sävyinen tapetti tulee paljon paremmin esille. Se oli aika nappi valinta.
Ja siinä on ikioma omenapuuni täydessä kukassa! Huikea tuoksu ja ennen kaikkea todella ihana näky:)

Nyt ei auta kuin lähteä eti sitä listamaalia ja laittaa suti heilumaan. Katotaan josko ensi kerralla olisi jo valmis huone näytettäväksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!