sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Hyvää Pääsiäistä!

Niin se vain kevät etenee ja kesään päin ollaan menossa.Hyvä niin! Alkaa tuo lällyttely harmittaa. Nyt tänään on satanut lähes koko päivän vettä, mutta sopivasti virpomisreissun ajan oli satamatta. Oli kiva käydä neitin kanssa virpomassa, kun talot vieri vieressä ja melkein aina se ovikin aukesi. Olivat serkukset hyvin mielissään saaliistaan, äitit hieman kauhuissaan, mutta onpahan karkkipäivän karkit ansaittu monelle viikkoa. 

Tuvassa olemme aloittaneet hieman rempan jatkamista. Kellarin portaat ovat maalia vaille valmiit, kuvia hieman myöhemmin. Myös kodinhoitohuoneen lattia on saanut laatat pintaan ja tänään myös saumat saivat kyytiä. Eli kohta voin hihkaista, että hei, meillä on kodinhoitohuone, jonne saan piilottaa kaiken sen ylimääräisen rojun, joka lojuu meidän makkarissa. Yläkerran kuvapäivitykset tulevat siis hieman viiveellä, kun itse haluaisi saada kaikki nätisti laitettua ennen julkaisua :)

Alakerran eteisen puuhelmet saivat siirtyä hieman seinältä toiselle, kun päätin sittenkin laittaa niiden tilalle ison peilin. Joteski eteinen kaipaa peiliä. Ja meillä sattui olemaan sellainen makkarissa. No, tuossa se nyt töröttää ja ihan tyytyväisiä olemme lopputulokseen.

Pian alan duunaa sitä verannon entistä vihreää kaappia. Saapas nähä miltä lopputulos näyttää ;)Kovasti jo mittailin vaihtoehtoja...

Mutta tässä viime vuoden pääsiäisaskarteluja, joita pikku neidin kanssa asettelimme taas esille. Jos aikaa olisi ollut, olisimme duunanneet loputkin munat ja saattaneet loppuun aloitetut projektit, mutta töissä on hieman ollut säpinää!

Joten näiden kuvien myötä oikein ihanaa pääsiäisen odotusta kaikille!

 Ostettiin neiti näppärän kanssa iso kasa suklaamunia virpojille, joita iskä olis kotona jakanut, mutta valitettavasti kaikki luuli, että talo on tyhjä tai raksakohde, kun vain kaksi noitaporukkaa kävi ja hekin olivat omia tuttuja. No, nyt me joudutaan itse syömään NUOKIN herkut :/
Nämä munat on aukastavia ja alunperin ne olivat niitä kirjavia tiimarin munia, mutta hieman duunasin ja sain kivat koristeet. Jossain blogissa oli joku tehnyt ja oli pakko itselläkin kokeilla :) Teksti on siirretty muniin siis art medium siirtolakalla.
Nämä taas ovat ihan tavallisia styroks-munia, jotka myös päällystin ja siirsin tekstiä, mutta halusin kokeilla myös omia kuvia ja onnistuihan se. 
Nämä munat päätin kokeilla hieman eri tavalla. Maalasin munat jälleen kerran, näitä en päällystänyt paperi-erikeepperi-liisterillä, vaan ainoastaan maalasin. Liimasin muutaman höyhenen ja duunasin ruskeasta saviruukusta niille maljakon. Munat on laitettu grillitikkujen päähän kiinni. Kuva on siirretty ruukkuun myös art medium siirtolakalla. 
Ja pakkohan se oli hakea ihanat keltaiset pääsiäiskukatkin kotiin. Narsissit ovat kaikki jo kuolleet, joten palasin takaisin ihaniin tulppaaneihin :)

3 kommenttia:

  1. Miten nuo munat ja ruukku on tehty? Oliko ne alunperin valkoiset vai käsittelitkö ne? Minulla on pari saviruukkua joita voisi tuunailla...

    VastaaPoista
  2. Heippa! Ne ovat tosiaan todella kivoja ennen kaikkea helppoja tehä!Munia on kahenlaisia. Toinen on sellainen mitä aikoinaan sai ainakin tiimarista, niitä aukeavia munia, niitä joissa on värikkäitä kuvia. Toiset ovat ihan normi styroksmunia. Ne aukeavat tein tietty silleen, että aukeavat myös duunattuinakin.Eka otin ihan normi kopiopaperia,jota revin suikaleiksi.Sitten tein erikeepperi-vesi-seoksen ja sivelin eka sutilla ja sitten silottelin sormilla ne tasaisesti niin, ettei isoja kupruja jäänyt. Sitten annoin ne kuivua ja maalasin valkoiseksi pullovärillä.Sen jälkeen tulostin ihan normi kopiopaperille valokuvia ja erilaisia tekstejä, jotka olin ensin kääntänyt peilikuviksi tietokoneella, jotta munissa olisivat oikein päin. Sitten vain sutilla sivelin lakan mustepuolelle ja annoin kuivaa ja kostealla talouspaperilla rapsutin varovasti kuvan päältä paperin pois ja kuva jäi muniin. Ruukuissa löysin rautakaupasta sellaisia rosoisia saviruukkuja, jotka eka maalasin samalla pullovärillä valkoisiksi ja sitten samalla tekniikalla siirsin kuvat. Se on todella helppoa ja halvalla saa todella kivoja sisustusjuttuja kottiin!Olen kokeillut sitä tosiaan lyhtyihin, huonealuihin jne. Lasissa jäi se jälki hieman näkymään, mutta muutoin ei kyllä huomaa. Kannattaa ehottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Kiitos neuvoista! Sain ruukut maalattua perus valkoisella maalilla ja kuvia ja tekstejä tehty. Seuraavaksi pääsee liittämään niitä ruukkuihin :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!